Balhé a meccsen

2020.01.07. 09:17

Videó: Botrány a nyíregyházi kosármeccsen, durván összebunyóztak a bajaiak!

A nyíregyháziak kihasználták az ellenfél két legjobbjának kiállítását.

Forrás: bb1.hu

„Ilyet még nem láttam.” Ez nem csak az újságunk mérkőzést megtekintő munkatársainak és a szurkolóknak a véleménye, Siska János is hasonlóképp beszélt arról az esetről, ami fordulópontja volt a vasárnapi, Hübner Nyíregyháza BS–Baja férfi NB I./B-s találkozónak.

A vendégek a 16. percig szinte végig vezettek, akkor Pongó Martin sportszerűtlent, majd egy technikait kapott, csapattársa, Jakab Péter (nem azonos a nyíregyházi nevelésű játékossal) ezen összeveszett vele, majd verekedésbe csapott át a vita. A jelenetet azzal „díjazták” a játékvezetők, hogy Jakabot is kiállították. A két játékos egyébként csapatuk legjobbja, így volt ez ezen a meccsen is, Jakab például 20 pontot dobott.

– A mérkőzés elején nem voltunk elég agresszívak védekezésben, támadásban sem úgy mozogtunk, ahogy kellett volna, nem voltak elég pontosak a játékok, és más sebességgel kosárlabdáztunk, mint ahogy a decembert befejeztük – értékelte a 80–64-re megnyert találkozót Siska János vezetőedző. – A legutóbbi meccsünk óta volt egy kis szünet, úgyhogy számítottunk erre, de az volt a lényeg, hogy valahogy nyerjünk. A Bajának fekszik a lassabb játék, amikor fáradtak, akkor már látszott a különbség.

– Ami a kiállításnál történt, olyat még nem is láttam – mondta a tréner. – Szerencsére nem zavart meg minket, és élni tudtunk azzal, hogy két meghatározó játékosuk kiesett, utána már végig uraltuk a mérkőzést.

Hétvégére időzítik a jó formát

– Az első másfél negyedből tanulni kell, de a formát nem erre a mérkőzésre időzítettük. A szünetben gyakoroltunk új játékokat, amiket mérkőzésen lehet a legjobban begyakorolni. Erre jó volt ez a találkozó. Próbáltuk a sérülteket is visszahozni a ritmusba, mert Mokánszki Máté és Sitku Marci is régebb óta nem játszott. Örülünk a győzelemnek, és készülünk a következő meccsekre – zárta szavait Siska János.

A nyíregyháziak a győzelmükkel már vezetik a bajnokságot. A csapat csütörtökön a Vasast fogadja, vasárnap pedig az immáron második Veszprémhez utazik.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában