Hübner Nyíregyháza BS

2020.03.10. 10:08

A továbbiakat nem befolyásolja

A nyíregyháziak nyerhető meccsen veszítettek, de még jó helyzetben vannak.

A hazai siker után idegenben is harcos játékra lett volna szükség

Forrás: KM-archív

Fotó:

A Hübner Nyíregyháza BS a tabella alapján egyértelmű esélyese volt a vasárnap Szigetszentmiklóson rendezett bajnoki mérkőzésnek: a Cápák a második, a BGK a kilencedik pozícióból várta a meccset. A két csapat szezonbeli első, egymás elleni ütközetén a nyíregyháziak nyolc ponttal, ám a végeredménynél jóval simább meccsen győztek, ehhez képest hétvégén egy végletekig kiélezett mérkőzést játszottak.

Langyos meccs volt

Tóth Gergelyék sokáig vezettek, de az utolsó pillanatokban a hazaiak koncentráltak jobban és 80–78-ra nyertek.

– Bryton a debreceni edzőmeccsen is nagyon keveset játszott, aztán csütörtökön és pénteken sem edzett, úgy is készültünk, hogy nem fog sokat játszani vasárnap – értékelte a találkozót Siska János vezetőedző. – Viszont Bús Ivánnak szombaton meghúzódott a dereka, és bár úgy nézett ki, hogy vállalni tudja a meccset, előtte szólt, hogy nem tud játszani. Ezzel ugrott a taktika, és a csapatot meg is zavarta, hogy nincs vezére, mert Iván irányítóposzton meghatározó, és összetartja a csapatot. Ettől függetlenül védekezéssel meg kellett volna nyerni a mérkőzést, de a játékunk meg sem közelítette azt, amit Debrecenben mutattunk. Nagyon langyos meccs volt a részünkről, több energiát kellett volna beletenni, de a hozzáállás nem volt megfelelő.

Még lehetnek elsők

A nyíregyházi együttes győzelem esetén az első helyen zárta volna a fordulót, így viszont maradt a másodikon, és az is eldőlt, hogy ennél rosszabb pozícióban már nem zárhatja az alapszakaszt. A rájátszásig még három meccset játszanak a Cápák, akik szombaton a Budafokot fogadják, jövő héten a MAFC-hoz utaznak, azután a Salgótarján érkezik. A helyzet nem változott hétvégén: minden bizonnyal a MAFC–Nyíregyháza rangadón dől el, hogy melyik együttes nyeri az alapszakaszt.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában