szparika

2020.03.14. 10:55

Koncentráltan és persze eredményesen

A győriek ellen csakis a három pont itthon tartása lehet a Szpari célja.

Fotó: KM-archív

Két okból is különleges mérkőzés lesz a Szpari–Győr másodosztályú bajnoki. Egyrészt nem vasárnap, hanem szombaton rendezik. A másik sajnálatos az, hogy a vírusveszély miatt zárt kapus lesz a találkozó.

Ez azt jelenti, a szövetség rendelkezésének értelmében az NB II.-ben maximum 35 fő lehet a labdarúgók, stábtagok, vezetők száma. Ezenfelül az MLSZ-delegáltak, játékvezetők, technikai, egészségügyi személyzet, a jogtulajdonos tévétársaság tagjai, labdaszedők lehetnek csak jelen a stadionokban. Újságírók, fotósok akkreditálására sincs lehetőség.

Betegek a hazaiaknál

A két csapat őszi meccsét a győriek nyerték 3–1-re, az elmúlt szezon nyíregyházi találkozóját a Szpari húzta be 1–0-ra, mindkétszer Hornyák Marcell volt eredményes. Egyik csapat sem szárnyal idén, a Rába-partiak zsinórban három bajnokin kaptak ki, ráadásul a klub körül gondok tornyosultak, amik megoldódni látszanak (lesz pénz, marad a tulajdonos, az edző, és a cél marad az élvonal).

– Érdekes mérkőzés lesz, hiszen ez a játék a nézőkért van kitalálva – kezdte érdeklődésünkre a beharangozó beszélgetést Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Én még nem játszottam zárt kapus meccset, a hangulat biztosan nem lesz igazi. Egyik csapat sincs jó passzban, mi sem így terveztük a pontszerzéseket.

Minden mérkőzésen megvannak azok a helyzeteink, amelyekből a kapuba találhatnánk. Ezeket értékesíteni kellene. – A győrieknél kialakult helyzettel nem foglalkozunk, csak magunkkal. Hátul kell kicsit koncentráltabbnak lenni, ott mostanában kicsit hiányzott a rutin, remélem, szombaton ez működni fog, és hazai pályán nem lehet más a cél, csak a három pont megszerzése – így Lengyel Roland.

A keret összeállítása miatt fájhat a feje a szakvezetésnek, hiszen néhányan nem teljesen egészségesek. Forgács Dávid lebetegedett, mentő vitte kórházba, infúziót kapott, remélhetőleg nincs komoly baj. Aztán Ötvös Bence is hagyott ki edzést, így ők minden bizonnyal hiányozni fognak. A pénteki hírek alapján a klubnál mindent elkövetnek azért, hogy internetes közvetítést láthassanak a szurkolók.

ML


Labdarúgás: NB II.

28. forduló, szombat. Nyíregyháza Spartacus–ETO FC

Győr. Városi Stadion, zárt kapus, v.: Berényi (Kovács, Baghi. Spartacus: Ásványi – Svedyuk, Fodor, Végső, Csilus – Szekszárdi, Papp – Sinanovics, Kártik, Gyurján – Hornyák. További mérkőzések: Gyirmót–Soroksár (pénteken lapzárta után), Vác–Kazincbarcika, Budafok–Tiszakécske (14.30), Haladás–Békéscsaba, Siófok–Dorog, Szeged–Budaörs, MTK–Vasas (17), Szolnok–Csákvár (17.30). Szabadnapos: Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában