asztalitenisz

2020.03.24. 10:55

Párosan lenne szép az élet

A páros gyakorlás hiányzik a nyírbátori versenyzőnek.

Tölgyes Dorottyának hiányzik a páros gyakorlás

Fotó: Pusztai Sándor

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy ebben a helyzetben miként edzenek tovább a nyírbátori asztaliteniszezők. Ezúttal Tölgyes Dorottya mondja el, hogy birkózik meg ezzel a helyzettel.

Szerencsés vagyok, mert egyelőre még tudok gyakorolni, ugyan nem a nagy teremben, hanem egy kisebb helyiségben.

– Ez egy közösségi helyiség volt, de átalakítottuk, még taraflex borítást is kapott. Ezenkívül otthon is kialakítottunk nekem egy kis kondirészleget, így ott is tudok edzeni, ezen a két helyszínen végezhetem el azokat a feladatokat, amelyeket a válogatottól kapok.

Nem fáj a háta

– A felkészülésemben nagy segítséget kapok személyi edzőmtől, Karczub Miklóstól, amióta az ő irányításával végzem az erősítő gyakorlatokat, nem fájt a hátam egyszer sem – mondta a nyírbátori versenyző.

Egyénileg még nagyjából tudok készülgetni, a legnagyobb hátrány azonban, hogy párosban erre nincs lehetőség.

– Ezt nagyon sajnálom, hiszen a román Singeorzannal nemrég álltunk össze, és úgy tűnik, nagyon összepasszolunk, sajnos azonban gyakorlás hiányában nem tudjuk összecsiszolni a játékunkat – fűzte hozzá a Dorottya.

A kialakult helyzet miatt korosztályában a lignanói nemzetközi verseny volt az első, amelyik elmaradt, így Dorottya nemzetközi porondon utoljára a cseh nemzetközi versenyen, Hodonínban állt utoljára asztalhoz.

– Április 30-áig törölték az összes hazai és nemzetközi versenyt, köztük a belga és a francia nemzetközit is. Remélem, hogy júliusra már rendeződik a helyzet, és megrendezik Zágrábban az ifjúsági Európa-bajnokságot, ebben a korosztályban már tizenhárom éves koromban részt vettem a kontinenstornán, és igazán nagy élmény volt – fogalmazott Tölgyes Dorottya.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában