Kosárlabda

2020.04.06. 07:15

Az olimpián és az Európa-bajnokságon is ott lehet

Papp Klaudiáék javában készültek az ötkarikás kvalifikációra.

Papp Klaudia (2) is kijuthat Tokióba

Forrás: Nemzeti Sport

A tervek szerint igen sűrű hónapok következtek volna a 3x3-as női kosárlabda-válogatott tagjainak, ám nagyon úgy tűnik, hogy a játékosok ehelyett a pályafutásuk legunalmasabb időszaka elé néznek.

A 3x3-as szakágban az utóbbi versenyeken a Nyíregyházi Kosársuli nevelése, Papp Klaudia, valamint Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Goree Cyesha alkotta a nemzeti csapatot. Így lett volna a most következő csúcsversenyeken is: március 18–22. között Indiában, április 24–26. között Budapesten rendeztek volna olimpiai selejtezőt, az Európa-bajnoki kvalifikáció után pedig június 25–27-én Eb lenne – ezt még hivatalosan nem halasztották el –, és mint ismert, az ötkarikás játékokat is egy évvel eltolták.

Nem érte váratlanul a döntés

A nagypályás szakágban március első hetében rendezték meg a Magyar Kupát, s ekkor már ugyan hivatalos volt az indiai selejtezőtorna halasztása, a válogatott a következő héten megtartotta az összetartást Szolnokon.

– Miután betört Európába a koronavírus, és egyre jobban háttérbe szorult a sport, számítottunk rá, hogy lesz valami változás ezzel kapcsolatban – beszélt arról Papp Klaudia, hogyan élte meg az olimpia halasztását, amire jó eséllyel kijuthat a magyar válogatott. – Előbb elhalasztották az első selejtezőtornát, majd nagyjából három héttel később az olimpiát is. Szóval, nem ért váratlanul, de reménykedtünk az utolsó pillanatig.

Bármikor is lesz megtartva az olimpiai és az Európa-bajnoki selejtező, a mieink jó formában vágnának neki a tornáknak.

– Mindkettőre reális esélyünk van, mert az eredmények alapján az élcsapatok közé tartozunk – válaszolt Dia arra, hogy az Európa-bajnokságra vagy az olimpiára nagyobb-e az esély kijutni. – Az Eb-selejtező talán azért nehezebb, mert onnan csak egyetlen csapat kvalifikálhatja magát az Eb-re. Az olimpiáért két selejtezőn is részt veszünk, ha az első, húszcsapatos tornán nem érjük el az első három hely valamelyikét, utána az eredeti tervek szerint Budapesten is lesz egy hatcsapatos selejtező.

Dia már itthon van Nyíregyházán, és készül a folytatásra, legyen az bármikor is.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában