labdarúgás

2020.04.02. 10:48

Bércsökkentés: A Szparinál már meglépték

A Szparinál van, Kisvárdán egyelőre nem gondolnak erre.

Ki tudja, mikor vonulnak ki ismét meccset játszani a focisták

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Sorra jönnek a hírek külföldről és itthonról, hogy fizetéscsökkentést ajánlottak fel vagy fogadtak el a focisták. A nagy sztárok is rábólintottak a világjárvány miatti megszorításra.

A honi kluboknál a 20-30 százalékos bércsökkentés merült fel, az MTK-nál az előbbi, a DVTK-nál az utóbbi.

Megértették a játékosok

– Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben megőrizzük a Nyíregyháza Spartacus stabilitását, ezért egyeztettünk a klub dolgozóival, illetve a játékosokkal, és megállapodtunk egy fizetéscsökkentésben.

Mindenki megértette, hogy nem lehet mást tenni, ha szeretnénk hosszú távon működtetni a Spartacust, márpedig ez a cél.

– Egyelőre megjósolhatatlan, mikor lesz vége a járványnak, és elképzelhető, hogy további intézkedésekre lesz szükség – nyilatkozta érdeklődésünkre Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

– Mi egyelőre nem gondolkodunk a bérek csökkentésében – kezdte megkeresésünkre Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója.

– Az élvonalbeli klubok egyeztetnek, ám erről még korai lenne beszélni. Abban bízom, hogy az MLSZ az UEFA-­konferencia után többet tud mondani, mint az elmúlt időszakban.

– Egyelőre nincs konkrét lépés, még minden lóg a levegőben. Látva a jelenlegi helyzetet és a környező országok problémáit, lehetetlennek tartom, hogy játszunk még ebben a szezonban.

Lejárnak a szerződések

– Felvetődött olyan is, hogy július-augusztus, ám ez butaság, ezt nem tudjuk megoldani. Nálunk június harmincadikán több mint tíz labdarúgó szerződése lejár, így nem tudjuk ezt bevállalni, ráadásul júliusra és augusztusra a büdzsében sincs fedezet.

Úgy vélem, azt a bajnokságot el fogjuk engedni, a szövetség pedig majd kitalálja a helyezések sorsát

– mondta el véleményét Révész Attila.

Miként arról már beszámoltunk, a kisvárdaiak azonnali hatállyal kezdeményezték két román légiós nyáron lejáró szerződésének felbontását. Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici a klub engedélye nélkül utazott haza Romániába.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában