mennyei

2020.05.28. 10:15

Az újonc újfehértói alakulat tisztességesen helytállt

Az Újfehértó stabil tagjává vált a megye egyes mezőnynek.

Petics György (labdával) lett az Újfehértó házi gólkirály

Fotó: KM-archív

Az Újfehértó az előző szezon megyei II. osztály Pannónia Zrt. csoportjának bajnokaként szerzett jogot a megyei elitben az indulásra.

– A szezon kezdete előtt azt a célt tűzte ki a vezetőség, hogy alakítsunk ki egy olyan keretet, amely benn tud maradni a megyei első osztályban. A bajnokság elején sikerült meglepetéseket okoznunk, viszont ennek következtében az ellenfelek egyre jobban készültek belőlünk – kezdte értékelését Piskóti Zsolt, az Újfehértó mestere.

A kupamenetelés is sokat kivett a csapatból (bár az Ajka elleni főtáblás meccset még sokszor fogjuk emlegetni), így aztán az ősz derekán hullámvölgybe kerültünk.

– Fájó vereségeket szenvedtünk el a rutintalanságunk miatt, hat vesztes mérkőzésből négyet ekkor hoztunk össze – magyarázta a tréner.

Az újfehértói gárdának sikerült aztán kikecmeregnie a gödörből, és három szép győzelemmel búcsúztatták az őszi szezont, és az újoncok közül a legjobb teljesítményt nyújtva a 10. helyről, viszonylag nyugodt pozícióból várhatták a tavaszi folytatást.

Egyben tartanák a csapatot

A szünetben minimális mozgás volt a keretükben, Mátrai Norbertet Nagyhalászból igazolták, Torma Tamás újrakezdte, Marinka Ádám pedig Kállósemjénbe távozott.

– A téli felkészülésünk a szokásos három edzés és két edzőmeccs ritmusban zajlott. Neveztünk a Nyírerdő Kupára és a műfüves nagypályás felkészülési tornára is. A cél télen sem változott, szerettünk volna stabil középcsapatként zárni – fogalmazott az edző.

Február végén Balkányból hozták el a három pontot, majd az újonnan igazolt Mátrai triplájával fektették két vállra a Tarpát, a Nyírgyulajjal és az Ibránnyal azonban nem bírtak.

– Az első két mérkőzést sikerült megnyernünk, aztán két élcsapat ellen alulmaradtunk, de úgy vélem, teljesen vállalható módon. A jövőbe senki sem lát bele, így azt gondolom, nincs értelme arról beszélni, mi lett volna, ha végigmegy a bajnokság.

Most már a következő idényre kell koncentrálnunk, és megkezdeni az előkészületi munkákat, aminek első lépcsőfoka az, hogy a csapatot egyben tartsuk.

– Köszönjük szépen ezt a csonka szezont a két vezetőnknek, Matévi Csabának és Urr Lászlónak, továbbá dr. Hosszú József polgármesternek, a szurkolóknak és mindenkinek, aki segítette a csapat sikeres szereplését – zárta gondolatait Piskóti Zsolt.

BB

Borítókép: Petics György (labdával) lett az Újfehértó házi gólkirály | Fotó: KM-archív

Újfehértói mutatók

Végeredmény

9. 19 8 3 8 38-37 27

Hazai pályán

8. 10 5 1 4 22-20 16

Idegenben

9. 9 3 2 4 16-17 11

Házi góllövőlista. 10 gólos: Petics György. 6 gólos: Boros Máté, Mogyorósi Ádám. 4 gólos: Osikóczki István. 3 gólos: Mátrai Norbert. 2 gólos: Csizmarik Ádám, Zámbó Dániel, Veres D. 1 gólos: Daróczi Patrik, Seres Konrád, Tóth Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában