szparika

2020.06.19. 07:26

Négyszer duplázott

Hornyák Marcell horgászással szeret kikapcsolódni, és már várja a felkészülés kezdetét, a közös edzéseket.

20191127 Nyíregyháza Labdarúgás: NB II., 11. forduló Nyíregyháza Spartacus-Vác FC labdarúgó mérkőzés Képen: HORNYÁK MARCELL és KÁRTIK BÁLINT JÓZSEF Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet Magyarország

Forrás: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

Az élvonal kivételével nem hirdetnek, hirdettek bajnokokat, kiesőket, gólkirályokat a hazai focibajnokságokban.

Az NB II. gólszerzőinek listáján holtversenyben ketten zártak az élen: Hornyák Marcell, a Nyíregyháza Spartacus támadója és a budafoki Kovács Dávid, mindketten 15-15 gólt jegyeztek.

Még többet szerezhetett volna

Hornyák tavaly tizenhat góllal a hatodik volt ezen a listán, azt az eredményét valószínűleg túlszárnyalhatta volna, hiszen a bajnokságból kilenc forduló beragadt. Ráadásul Marcell eltiltás miatt két meccsen nem is játszhatott.

– Én is sajnálom, hogy ez a bajnokság így ért véget, már csak azért is, mert bizonyára még sikerült volna bevennem az ellenfelek kapuit – indította a beszélgetést a Szpari játékosa.

– Így sem vagyok elégedetlen, azért a tizenöt gól nem kevés. Lehetett volna több is. Sajnos az élet közbeszólt, most már mindenki feldolgozhatta, hogy ez a bajnokság így ért véget, és készülni kell a következőre.

Rakamazon negyvenkettőt

Hornyák Marcell szezoncsúcsát még a megyei első osztályban rakamazi színekben érte el, a 2014–15-ös szezonban negyvenkétszer volt eredményes.

A legutóbbi pontvadászatban négyszer is duplázott. Lőtt gólt jobbal, ballal, közelről és távolabbról, és fejjel is eredményes volt.

Vajon melyik volt a legemlékezetesebb találata?

– Ami a duplázásokat illeti, csak azt sajnálom, hogy a tripla nem jött össze. A gólok közül a legemlékezetesebb az, amelyiket a Vác elleni meccsen a hajrában fejeltem, hiszen azzal nyertünk.

Ezt a két gólt nagymamám emlékére ajánlottam, aki előtte hunyt el, azt a meccset érte játszottuk, és a nagyi akkor fentről segített – így Marcell.

A héten már egyéni edzések

A Nyíregyháza Spartacus játékosai két hét szabadságot kaptak, ami hamarosan véget ér, hiszen hétfőn kezdődik a közös munka.

– Az első hét volt teljesen szabadság, hiszen a másodikra már egyéni programot kaptunk, otthon edzeni kell. Nyaralás nem volt, én párszor horgásztam, és ezt összekötöttük tokaji családlátogatással.

Pénteken is megyek még horgászni a Tokaj melletti Nádas-tóra.

– Számomra ez remek kikapcsolódás, általában tokaji barátommal, Mikó Gergővel horgászom. Sokat játszhattam Benett-tel, aki már féléves, két kis fogacskája is kibújt. Ez időnként gondot okoz, de jól bírja, éjszakánként szokott kicsit kevesebbet aludni emiatt.

– Egyébként már várom a közös munkát, hiszen a foci az életem. Bízom benne, hogy a következő szezon normálisan megy le, és talán a tripla is összejön – így Marcell.

ML


 

Hornyák-gólok

Ford., meccs, perc

1. Budaörs–Spartacus 34.

4. Spartacus –Békéscsaba 44.

6. Spartacus–Tiszakécske 68.

5. Ajka–Spartacus 6.

9. Győr–Spartacus 16.

14. Haladás–Spartacus 7., 61.

18. Szolnok–Spartacus 59.

11. Spartacus–Vác 32, 81.

20. Spartacus–Budaörs 37.

22. Spartacus–Soroksár 7., 43.

26 Spartacus–Kazincbarcika 11., 25

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában