Atlétika

2020.06.27. 09:21

Versenyek helyett a kemény melóra koncentrál

Bakosi Péter napi két edzéssel készül immár a következő évi megmérettetésekre.

Forrás: archív

A nagyszabású versenyek ugyan még váratnak magukra, ám az edzéseken már nagyüzem van az atlétáknál. Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott magasugrója az elmúlt esztendőben sokat bajlódott sérülésekkel.

A kihagyott fedett pályás szezon után immáron ezerrel a szabadtérre, az edzésekre összpontosít édesapja, Bakosi Béla tanítványa.

Teljesen egészséges

– Szerencsére semmi gond, teljesen egészséges vagyok, így keményen dolgozhatok. Így is teszem, mert napi két edzéssel készülök. Délelőtt és délután vannak a tréningek, közte pihenek.

– A Sportcentrum konditermében erősítek, és a stadionban ugrok. Amikor édesapám teheti, ott van velem a gyakorlásokon. Mivel az olimpiát egy esztendővel eltolták, így mindent az arra történő felkészülésnek, a szint teljesítésének rendelek alá.

Éppen emiatt versenyeken sem indulok, szeretnék megfelelően felkészülni a legfontosabb időszakra. Nem hiányoznak a versenyek, inkább a kemény meló. Egyelőre azt sem tudom, hogy az augusztusi bajnokságra odaállok-e.

Még egy év az egyetemen

A huszonhetedik szülinapját a napokban ünnepelte Péter, aki egyetemista. Ezzel a félévvel végzett, még egy esztendeje van mesterképzésben a Debreceni Egyetemen. Így remélhetőleg egy sikeres következő esztendő elé fog nézni.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában