NB III.

2020.08.04. 07:36

Csalódást keltő első forduló

A Sényő és a Kisvárda II. is tudása alatt játszott az NB III.-as nyitányon.

Az NB II.-höz hasonlóan az NB III. új idénye is megkezdődött múlt hét végén. A Keleti csoportban a megyénket képviselő csapatoknak nem indult jól a bajnokság, mindkét gárda pont nélkül maradt a nyitányon.

Az újonc Kisvárda II. hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Füzesgyarmat ellen.

– Az ellenfél edzője le is nyilatkozta, hogy két ajándékgólt adtunk nekik: az egyik tizenegyes volt, a másik ­rossz passz a belső védőnknek, ami sajnos a támadót találta meg – értékelt Szabó Balázs, a szabolcsiak trénere. – Mi voltunk a kezdeményezők, az ellenfél kontrákra játszott. Többet birtokoltuk a labdát, de nehezen törtük fel a védelmüket, így kevés gólszerzési lehetőségünk volt, márpedig a labdabirtoklással nem lehet mérkőzést nyerni. Nem nagyon volt kimagasló teljesítmény a csapatban. Szépen eljutottunk a támadózónáig, de az utolsó passzokba mindig belehibáztunk.

Az elmúlt két évben az élcsapatok közé fejlődött Sényő-Carnifex FC az egyik újonchoz, a Tiszafüredhez látogatott. Fordulatos meccsen nagy meglepetésre 3–2-es hazai győzelem született.

Rosszul jött a szünet

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben több lehetőségünk is volt, amiből nem sikerült gólt szereznünk – ezek már Fiumei Viktor, a Sényő edzőjének szavai. – Ezután egyre jobban felhoztuk a szerintem egyébként megilletődött hazai csapatot. Olyannyira, hogy az első gólt ők szerezték, de a szünetig sikerült fordítanunk. A második félidőre viszont nem az a csapat ment ki, amelyik bement az öltözőbe.

– Lélektani fölényben voltunk, megbeszéltük, hogy egy góllal lezárhatjuk a meccset, erre nemhogy gólt nem szereztünk, még helyzetünk sem nagyon volt.

– Szervezetlenek voltunk, kapkodtunk, nem volt nálunk a labda. Egyetlen pozitívum, hogy bemutatkozott a tizenhét éves Páll Zsombi, aki kellőképpen helyt is állt. Sajnos, vesztes mérkőzésen debütált.

MK

Ezek is érdekelhetik