Kosárlabda

2020.08.04. 11:40

Rangos emléktorna Sitku Ernő tiszteletére

Három csapat és az 1999-es Európa-bajnoki résztvevő válogatott érkezik Nyíregyházára.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Élsport Kft. és a Nyíregyházi Sportcentrum Sitku Ernő tragikus halála óta hangsúlyozza, hogy igyekszik méltó módon megemlékezni és emlékét megőrizni a korábbi kiváló kosárlabdázónak és sportvezetőnek. Ennek egyik első lépéseként Nyíregyháza szeptember 3-4. között rangos emléktornának ad otthon.

A viadalon Sitku Ernő korábbi csapatai vesznek részt: a házigazda Hübner Nyíregyháza BS mellett a Cápákhoz hasonlóan B csoportos Budapest Honvéd, valamint az első osztályú Paksi Atomerőmű és a DEAC (Sitku Ernő Debrecenben még az azóta már megszűnt Vadkakasok kosárlabdázója volt). A Nyíregyháza a Honvéddal, a Paks a Debrecennel találkozik az elődöntőben csütörtökön, pénteken a helyosztókat rendezik.

Gálameccs is színesíti a programot, ezen az 1999-es Európa-bajnokságon részt vett magyar válogatott a Sitku Ernő korábbi csapattársaiból és barátaiból verbuválódott csapattal mérkőzik.

A tornára 500 forintos jegyeket lehet majd váltani, a szervezők a bevételt a legendás kosárlabdázó gyermekei, Márton és Zsuzsanna pályafutásának segítésére (legyen az kosárlabdával kapcsolatos, vagy iskolai tevékenység) szánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában