megyei I.

2020.09.11. 08:29

Eredményt hozhat a rossz játék

Két csapat még pont nélkül, három hibátlanul várja a megye egy hétvégi fordulóját.

A vörös mezes Mándoknak és a fehér felsős Nagyhalásznak is el kell kezdenie a pontgyűjtést

Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

Az Ibrány és a Nagyhalász hasonló helyzetben van, mint az előző két héten: ismét rangadón kell bizonyítaniuk. A két csapat még augusztus végén az egymás elleni derbivel indította nehéz sorozatát, az előző idényben első helyen záró Nagyhalász aztán a Nyírgyulajhoz látogatott, vasárnap pedig az éllovas Vásárosnaménnyal játszik. Utóbbinak nemcsak a hibátlan mérlege imponáló, hanem a 13–1-es gólkülönbsége is.

Az újoncok nem állnának le

Az Ibrány a győztes, nagyhalászi mérkőzést követően az addig veretlen Újfehértót győzte le, és hasonló tettre készül Tarpán is. A három, kilencpontos gárdából (Vásárosnamény, Tarpa, Ibrány) tehát minimum az egyik elveszíti hibátlan mutatóját.

A rangadók között kell szólni az Újfehértó–Nyírgyulaj ütközetről is. Mint fentebb említettük, a házigazda kikapott múlt héten, eddigi szereplésére azonban nem lehet panasz, mint ahogy a Nyírgyulajnak sem kell szégyenkeznie, miután a váratlan, első fordulóban elszenvedett vereségét két győzelemmel javította.

Az előző forduló nagy durranása volt, hogy a két újonc, azaz a Gyulaháza és a Csenger is megszerezte első győzelmét a megye élvonalában. Mindkét gárdánál abban bíznak, hogy a siker lendületet ad, és tudják folytatni a pontgyűjtést.

Amit lassan el kell kezdenie a tabella alján álló csapatoknak is: a Balkánynak és a Kemecsének még csak vesztes mérkőzései vannak eddig, de a Nagyhalász és a Mándok sincs sokkal jobb helyzetben az egy-egy pontjával. Utóbbi együttesnél már talán megtalálták a megoldást, a pontszerzésért rosszul kell játszani...

BB, MK


Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 4. forduló (kezdés: 16, ifi: 14), szakvezetői várakozások

Szombat

Csenger (11.)–Kemecse (15.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – Úgy gondolom, hogy jó útra terelődött a csapat, ezen az ösvényen szeretnénk továbbhaladni. Ezúttal is a három pont megszerzése a legfontosabb számunkra.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – A bajnokság elején túl nagy álmokat szőttünk, amivel nincs is baj, de még nem állunk készen rá. Apró darabokra kell szednünk mindent, kis célokat tűzünk ki magunk elé, és az alaptól kezdve, tégláról, téglára építkezünk. Egységes csapatot szeretnék látni Csengerbe, amely emelt fővel hagyja el a pályát.

Nyírmeggyes (9.)–Gyulaháza (8.)

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Egy nagyon nehéz és fontos mérkőzés előtt állunk. Tudjuk, hogy a Gyulaháza meghúzta az oroszlán bajszát az elmúlt hétvégén. Hétvégére összeszedjük magunkat, és remélem, egy közönségszórakoztató meccsen tudunk eredményesek lenni.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A múlt heti bravúrt meglovagolva nem szeretnénk üres kézzel távozni Nyírmeggyesről.

Nagyecsed (7.)–Mándok (13.)

Siti Ferenc, a Nagyecsed edzője: – Van honnan felállnunk. A héten átbeszéltük a miérteket, a megoldást reméljük, hogy megtaláljuk a szombati mérkőzésen.

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Ezen a hétvégén sem lesz teljes a keret, de valamikor el kell kezdenünk a pontok gyűjtését. Nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de remélem, hogy gyengén fogunk játszani, és nyerünk. A jó játékért sajnos nem adnak egy pontot se.

Tarpa (3.)–Ibrány (2.)

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Ugyanúgy készülünk, mint bármely más mérkőzésre.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy rangadó következik számunkra. A Tarpa az elmúlt mérkőzésein bizonyította, hogy komolyan kell vele számolni. Mi viszont, ha ugyanazt a formát tudjuk mutatni, mint az elmúlt mérkőzéseken, akkor jó száj­ízzel térhetünk haza a hosszú kirándulásról.

Vasárnap

Újfehértó (6.)–Nyírgyulaj (5.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A múlt heti bajnoki első félidejét alaposan elszúrtuk, viszont a második félidőben a csapat megmutatta, hogy nem adja fel még ekkora hátrányban sem. Ismét nagyon erős ellenféllel találkozunk, ahol nem férnek bele azok a hibák, amiket eddig hétről hétre elkövettünk. Mindenképp szeretnénk legalább megnehezíteni a Gyulaj dolgát.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy masszív és sokat futó csapat otthonában szeretnénk eredményesek lenni.

Nagyhalász (14.)–Vásárosnamény (1.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Remélem, sérültjeink hétvégére felépülnek, és megszerezzük első győzelmünket hazai pályán. Ellenfelünk igen jól kezdte a szezont, éppen ezért nehéz mérkőzésre számítok.

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Jó kezdtük a szezont, ennél jobban talán nem is lehetett volna, viszont az igazi erőpróba a következő öt mérkőzés lesz. Rögtön egy Nagy­halásszal, amelynek alapcsapata rutinos és képzett labdarúgókból áll. Azt gondolom, hogy nehéz 90 perc vár ránk, de hát a mi csapatunk sem olyan gyenge. Színvonalas, jó mérkőzésre van kilátás.

Balkány (16.)–Mátészalka (4.)

Antal István, a Balkány edzője: – Továbbra is elég hiányos a létszámunk, de remélem, aki pályára lép, szívvel-lélekkel fog küzdeni, mert nagyon szükségünk van a pontokra. Ez azonban nem lesz egyszerű a jó képességű Mátészalka ellen.

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – A múlt szombaton a meccs végén kiénekelték a sajtot a szánkból, így csak egy ponttal lettünk gazdagabbak. Megyünk tovább, nekünk minden pontért meg kell dolgoznunk, Balkányban is ez lesz, de mindent megteszünk a jó eredmény érdekében.

Fehérgyarmat (12.)–Baktalórántháza (10.)

Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Ez nekünk az a meccs, amelyen csak a három pont az elfogadható annak ellenére is, hogy a Bakta megszerezte első győzelmét. Kellő tisztelettel várjuk őket, de annál nagyobb elánnal kell magunkat a küzdelembe vetni a siker érdekében.

Borza László, a Baktalórántháza edzője: – Egy nagyon ügyes, technikás csapathoz látogatunk, ahol maximális fegyelemre és koncentrációra lesz szükségünk, ha folytatni akarjuk a pontgyűjtő akciónkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában