tenisz

2020.10.01. 08:13

Mentálisan egyben van Marci

Taróczy Balázs elismerően nyilatkozott Fucsovicsról, aki csütörtökön ismét játszik.

Forrás: m4sport.hu

Ilyen régen volt a magyar tenisz történetében. Fucsovics Márton (63.) a főtábla első körében egy top tízes teniszezőt, Danyiil Medvegyevet (5.) győzte le. Ilyen bravúr legutóbb 37 éve történt, akkor Taróczy Balázs az akkori világelső Ivan Lendl ellen diadalmaskodott Hamburgban.

Ketten negyedszer

Mivel Balázs Attila (87.) is sikerrel vette a főtábla első akadályát, ismét két magyar van ott a Roland Garros férfi főtáblájának második körében. Először 1970-ben Szőke Péter és Baranyi Szabolcs, 1972-ben Gulyás István és Szőke ismét, 1975-ben pedig Baranyi és Taróczy Balázs lépett a második körbe.

– New Yorkban és Párizsban is sikerült kiemelt játékost búcsúztatnia, ami arról árulkodik, hogy mentálisan nagyon egyben van.

– Marci képességei, adottságai eddig is kiemelkedőek voltak, és ha valóban ennyire ambiciózus marad, odaérhet a világ élmezőnyébe – nyilatkozta Marciról elismerően az nso.hu-n Taróczy Balázs, aki a Roland Garroson egyéniben kétszer is bejutott a legjobb nyolc közé, s párosban egyszer meg is nyerte a tornát.

Marci csütörtökön egyesben a spanyol Albert Ramos-Vinolas (44.) ellen játszik. Eddig ötször mérkőztek meg egymással, háromszor a spanyol, kétszer pedig Marci nyert. Ez lesz a 12-es pálya első meccse.

Ma magyar nap lesz

Marci párosban a brit Cameron Norrie-val a Jeremy Chardy és Fabrice Martin alkotta francia duó ellen játszik, a kiírás alapján pénteken.

Ma ugyancsak pályára lép Balázs Attila, mégpedig a 10. helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista-Agut (10.) ellen.

Az egyesben búcsúzó Babos Tímea is csütörtökön kezd a szintén már csak a párosban érintett francia Kris­tina Mladenoviccsal az Anna Kalinskaya, Yulia Putintseva orosz–kazah duó ellen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában