Labdarúgás

2024.05.10. 11:12

Vasárnap lezárul egy korszak a Várkerti Stadionban

A Kisvárda Master Good győzelmi esélyekkel várhatja az utolsó hazai élvonalbeli meccsét.

Vasárnap egy szép időszak zárul le a Várkerti Stadionban

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Az elmúlt hónapokat azzal töltöttük, hogy számolgattuk, a Kisvárda Master Good milyen módon menekülhet még meg a kieséstől. Régóta sejteni lehetett, hogy valamikor bekövetkezik a búcsú, ám az utóbbi hetekben felcsillant a remény, ugyanis a szabolcsiak a korábbiaknál sokkal jobban játszottak és rendre pontokat szereztek, miközben az Újpest botladozott.

Múlt hétvégén aztán már nem volt menekvés, a Várda kikapott, a fővárosi lila-fehérek győztek, így az NB I-es bajnokság utolsó két fordulójára eldőltek a kiesési kérdések.

A folytatásban tehát már csak becsületbeli ügy lehet, hogy minél több pontot szerezzen a csapat, na és arra is lehet használni a hátralévő meccseket, hogy a szakmai stáb fiatalokat próbáljon ki: az utóbbi mérkőzéseken ennek jegyében kaphatott lehetőséget a Ferencváros ellen kezdő Osztrovka Maxim és a Felcsúton gólt szerző Ésik Ákos is.

Ha már kiesik a csapat, valamivel talán jobban néz ki, hogy nem a bajnokság legrosszabb csapataként teszi azt. Ez már biztos, és vasárnap azt is elérheti a Várda, hogy még nagyobb különbséggel tartsa maga mögött a nyolc év után búcsúzó Mezőkövesdet. A matyóföldiek ebben az idényben csupán öt bajnoki mérkőzést nyertek meg, 20 ponttal (a Kisvárdától nyolc ponttal lemaradva) a tizenkettedik helyen állnak.

A két csapat idáig tizenhétszer találkozott egymással az élvonalban, 8 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség a Kisvárda mérlege. A mieink idegenben és hazai pályán is négyszer-négyszer nyertek idáig, ám otthon háromszor is kikaptak, míg Mezőkövesden csak egyszer. A jelenlegi kiírásban mindkétszer 2–1-re nyertek a rétköziek.

A találkozó különlegessége még, hogy a kisvárdaiaknak egy időre ez lesz az utolsó hazai NB I-es meccsük.

Ezen már biztosan nem lép pályára a horvát Andrija Filipovic és a brazil Wellington Nem. A két futballista télen érkezett a csapathoz, előbbi kilenc bajnokin játszott, egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, utóbbi csupán négy első osztályú meccsen lépett pályára. Mindketten sérüléssel bajlódnak, a hátralévő két fordulóban már nem játszanának, ezért elengedte őket a klub.

Labdarúgás: NB I., 32. forduló
Péntek
Újpest–Kecskemét 20.15
Szombat
MTK–Puskás Akadémia 15.30
ZTE–Paks 17.30
DVTK–Ferencváros 19.30
Vasárnap
Kisvárda–Mezőkövesd 14.15
DVSC–Fehérvár 19.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában