Fatum-Nyíregyháza

2020.10.30. 07:17

Tőle is függ a társai teljesítménye

Sara Najdic a felkészülés utolsó szakaszában érkezett, de gyorsan beilleszkedett.

Sara Najdicot meglátogatta a családja

Forrás: Sara Najdic archívuma

A Fatum-Nyíregyháza nem a legnagyobb nyugalomban készült a jelenlegi szezonra, hiszen néhány héttel az első bajnoki meccs előtt a csapat első számú feladója, Genesis Francesco megbetegedett, és biztos volt, hogy felépülése hosszú időt vesz igénybe. A klubnak így csak egy játékosa, a 19 éves Zuzanna Szalbierz maradt a fontos pozíció betöltésére. A vezetőség és a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy rutinosabb játékost kell szerződtetni a csapatkapitány pótlására, így leigazolták a szlovén válogatott Sara Najdicot.

Mintha az elejétől itt lenne

A 25 éves röplabdázónak csupán két-három hete maradt arra, hogy beilleszkedjen a csapatba és összeszokjon a társaival. Az apró termetű feladónak ennyi idő is elég volt arra, hogy a csapata meghatározó tagjává váljon, jó játékkal segítette a Fatum-Nyíregyházát a Kaposvár és a Vasas elleni győzelemhez, de a Békéscsaba elleni vereség alkalmával sem vallott szégyent.

– A korábbi, maribori csapatommal játszottam a Nyíregyháza ellen, szóval a klub nem volt teljesen ismeretlen a számomra – beszélt az ideigazolása körülményeiről Sara Najdic. – Jó játékosok alkotják a csapatot, a magyar bajnokságról tudtam, hogy az elmúlt években rengeteget fejlődött, a klub korrekt ajánlatot adott, mindent egybevetve nyugodtan szerződtem a Fatumhoz. A felkészülés vége felé csatlakoztam a csapathoz, de ez nem okozott nekem problémát. Ahogy beléptem az öltözőbe, az első pillanattól kezdve pozitív energiákat éreztem, jó a légkör, és mindenki úgy viselkedett velem, mintha az elejétől itt lettem volna. Szóval, nem kellett hozzá sok idő, hogy összeszokjak a csapattársaimmal.

A játékos a pozíciójából fakadóan meghatározza a csapattársai teljesítményét.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a csapattársaim jól szerepeljenek a feladásaim által. Elégedett viszont csak akkor lehetek a teljesítményemmel, ha győz a csapatunk – tette hozzá a játékos.

A feladó az elmúlt napokban pluszlöketet kapott abban, hogy még jobban röplabdázzon – a Békéscsaba elleni meccsen a lelátón kis szlovén zászlót lengető szurkolók a családtagjai voltak.

– Nagyon örültem neki, hogy hosszú idő után újra találkozhattam velük – mondta Sara. – Azt ugyanakkor bánom, hogy nem győztes meccset láttak.

A nyíregyháziak vasárnap 18 órától hazai pályán az Újpest ellen javíthatnak.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában