cyclo-cross

2021.01.06. 09:35

Kemény terepen tekertek

BMX-elemek nehezítették a cyclo-cross Magyar Kupa harmadik fordulóját.

KM

Amikor az akadály megkívánta, vállra került a bringa

Fotó: Dodó Ferenc

Nagy próbatétel várt arra a közel száz indulóra, akik vasárnap a kellemetlen időben rajthoz álltak a Nyírségi Kerékpáros Sport Egyesület Street parkjában rendezett cyclo-cross Magyar Kupa harmadik fordulójában.

A kerékpársport téli szakága

– A cyclo-cross a kerékpározásban a téli szakág, a szezon novembertől februárig tart – kezdte érdeklődésünkre a verseny beszámolóját Solymosi János, a szervező Nyíregyházi Kerékpáros Sport Egyesület elnöke. – Az előzetes tervek szerint nyolc fordulót rendeztek volna, ám végül a vírushelyzet miatt csak négy maradt.

A nyíregyházi verseny volt a harmadik, a bajnoki döntő lesz a negyedik, ennek a hét végén Miskolc ad otthont. Az első három forduló pontszámai alapján lehet a fináléba kerülni, illetve ezek alapján alakul ki a rajtsorrend, amelynek nagy a jelentősége. Az időjárás ellenére a versenyzők és a versenybírók is elismerően nyilatkoztak a pályáról.

Tizennyolc kategóriában vágtak neki a volt laktanya területén kialakított pályának, amelyen párját ritkító módon a piac területén, aszfalton mintegy százméteres célegyenes is volt. Külön nehézséget jelentett, hogy a BMX-elemek közül néhányat beépítettek a három kilométeres pálya nyomvonalába. A Nyíregyházi KSE versenyzői közül az U17-es kategóriában Dajka Áron a nyolcadik, Czinkóczki Gergő a tizenkettedik helyen végzett.

Nyíregyházi indulók

A ViniBike színeiben Pintér Attila master 2-ben a kilencedik lett, itt a szintén nyíregyházi Kiss József a fővárosi Merida Maraton Team-CST versenyzőjeként a dobogó harmadik fokára állhatott. A master 3-ban a Kisvárda Bringások KSE versenyzői közül Száva Tamás az első, Eke Zoltán a harmadik, míg Vozár Zoltán a negyedik helyen ért célba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában