kézilabda

2021.02.24. 09:51

Érvényesítenék a papírformát a kisvárdaiak

A Kisvárda Master Good SE fegyelmezetten és alázattal készült erre a mérkőzésre is.

BB

Szabó Nina (labdával) volt csapata ellen bizonyíthat

Fotó: Dodó Ferenc/km-archív

Fiatal, tehetséges csapat lesz az ellenfele szerdán a Kisvárda Master Good SE gárdájának, amely elsősorban a gyorsaságra, a rengeteg futásra építi a játékát az élvonalban. A nyáron a Szent István SE-vel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően indulhatott el a balatonboglári akadémia az NB I.-ben. A SZISE gárdájából csak Monori Orsolya maradt, aki volt NEKA-akadémista, de már 23 éves, és van NB I.-es tapasztalata. Így a játékoskeretet korosztályos válogatott játékosok alkotják, akik között tíz a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon győztes kézilabdázó van.

Mozgékony, fiatal csapat

A Boglári Akadémia-SZISE még szeptemberben szerzett négy pontot a bajnokságban. Az első élvonalbeli találkozóján a Békéscsaba ellen (33–22), majd szeptember végén a Fehérvár ellen (34–24) győzött. Azóta azonban nem sikerült növelni a pontok számát, de a csapat sorsolása sem volt könnyű, hiszen az FTC, a Siófok, a Vác, az MTK és kétszer a Debrecen, valamint a Győr volt az ellenfele a pontvadászat második szakaszában. Így jelenleg négy pontjukkal az utolsó előtti helyről várják a folytatást.

– Elemeztük, megfigyeltük a játékukat. Feltérképeztük a stratégiai lehetőségeiket, illetve azokat a variációkat, amelyeket alkalmazni szoktak – kezdte érdeklődésünkre Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője.

– Mozgékony, fiatal csapat. Vegyes védekezést, illetve nyitott védekezést is alkalmaznak, de a hatosfalukat is jobban megnyitják mélységben, és ezzel próbálják meg ellenfeleik lendületét megtörni. Tudjuk, hogy sokat szeretnek futni, a gyors játékot forszírozzák kapott gól és szerzett labdák után – mutatta be ellenfelüket a szakember.

– Sok mindenre kellett figyelni a felkészülés során, végigvettünk minden lehetséges opciót. Természetesen hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk, ehhez azonban jól kell játszanunk.

Nem becsülik le ellenfelüket

A két fél augusztusban a Nádorfi-emléktornán már megmérkőzött egymással. Akkor negyvenpercnyi jó játék után feltámadt a boglári alakulat, előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette, amelyet Siska Pálma egalizált az utolsó pillanatokban.

– Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy lebecsüljük őket. Ezt sokat sulykoltuk a héten, nem is volt ezzel probléma, a lányok ugyanolyan alázattal és fegyelmezetten készültek, mint ahogy tették ezt az eddigi mérkőzésekre – reagált a felvetésre Bakó Botond.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában