megyei I.

2021.03.26. 09:34

A rangadók hétvégéje következik

Pozitív teszteredmény miatt két mérkőzés is elmarad a megyei I. osztályban.

BB

A fehér nadrágos Balkány Fehérgyarmatra látogat, míg a kék mezes Vásárosnamény a Tarpát fogadja

Fotó: Dodó Ferenc

Az elmúlt három fordulóhoz hasonlóan ezen a hétvégén sem lesz teljes a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság menetrendje. Múlt hétvégi mérkőzését követően hétfőn a Kemecse egyik játékosa belázasodott, az elvégzett ­koronavírustesztje pozitív lett.

A héten folyamatosan tesztelik az egész csapatot, és az eddig tesztelt öt játékosból szintén akadt egy pozitív eset. Ezért a szombati Gyulaháza elleni mérkőzésük elmarad.

A Bakta sem lép pályára

A vasárnapra kiírt Baktalórántháza–Balkány találkozó szintén elmarad, mert a hazaiaknál több játékos is karanténban van, a felek az elmaradt mérkőzést április 14-én pótolják. Így hat mérkőzésen feszülnek egymásnak a felek a 21. fordulóban.

Izgalomban nem lesz hiány, hiszen több rangadót is rendeznek szombaton és vasárnap.

A listavezető Tarpa Vásárosnaményban lép pályára. Ivanicja Mihály gárdája ugyan az utóbbi három mérkőzést döntetlenre adta, de még így is jelentős előnnyel vezeti a bajnokságot. Biztos, hogy mindent megtesznek a győzelemért, mert egy esetleges pontvesztés vagy vereség esetén már lőtávon belülre kerülne a második helyen nyomuló és egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Nagyecsed.

Homann Richárd fiai legutóbbi öt mérkőzésükön egyaránt győztesen hagyták el a játékteret, így bizakodva várhatják a nyírgyulaji fellépésüket, ráadásul a hazaiak utolsó három fellépésük alkalmával mindössze egy pontot szereztek.

A Mátészalka az utóbbi időben ismét az őszi szebbik arcát mutatja, a szatmáriak négy meccs óta őrzik veretlenségüket. Nem lesz azonban egyszerű dolguk az Újfehértóval, amely az idén hat győzelme mellett csupán egyszer végzett döntetlenre, és többek között három pontot szerzett a Nyírgyulaj és a Vásárosnamény ellen is.

Gyászszünet a meccsek elején

Középcsapatok találkoznak Mándokon, a hazaiak a 11. helyen állnak, a vendég csengerieknek egy pont és egy helyezés az előnyük a házigazdákkal szemben.

A Balkány a sereghajtó Fehérgyarmat otthonában vizitál, míg az Ibrány a lassan magára találó Nyírmeggyeshez látogat.

Mint az ismert, március 20-án a Túristvándi–Méhtelek megyei harmadosztályú mérkőzésen a hazaiak 52 éves játékosa, Algács Tibor összeesett, az életét a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni. Emlékére a hétvégi megyei bajnoki mérkőzések egyperces gyászszünettel kezdődnek.

BB


Szombat

Nyírgyulaj (4.)–Nagyecsed (2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Ismét rangadó vár ránk, az előző heti hozzáállásunkkal megszerezhetjük a fontos három pontot.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – A Gyulaj évek óta az élmezőny meghatározó tagja. Úgy gondolom, hogy kemény, küzdelmes mérkőzés vár ránk, de szeretnénk megbirkózni ezzel a szép feladattal.

Mátészalka (7.)–Újfehértó (5.)

Botos Sándor, a Mátészalka edzője: – A múlt heti mérkőzés végén úgy éreztem, könnyen meg lehetett volna a győzelem. Ezen egy hétig emésztettük magunkat. Nem szeretnénk, hogy ez még egyszer előforduljon, ezért szombaton a három pontért lépünk pályára.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az eddig eltelt mérkőzések jól sikerültek, úgy gondolom, kellő önbizalommal utazhatunk Mátészalkára. Nehéz meccsre számítok, mindkét csapat a győzelemre fog játszani, ebben biztos vagyok.

Vásárosnamény (3.)–Tarpa (1.)

Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – A beregi szurkolók biztos örülni fognak, ha a Tarpának sikerül megnyerni a bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy a beregi csapatok is profitálnának ebből. Az eddigi eredményeiket mi is tiszteljük, elismerjük, viszont szombaton kilencven percre elfelejtjük, és megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat.

Ivanicja Mihály, a Tarpa edzője: – Úgy gondolom, ez az a mérkőzés, amelyre nem kell külön motiválni a csapatot. Ezt még érdekesebbé teszi a két csapat tabellán elfoglalt helye.

Vasárnap

Mándok (11.)–Csenger (10.)

Dancs Attila, a Mándok edzője: – Hazai pályán csak a győzelem a számunkra elfogadható eredmény.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk az eddigi helyezésünket megtartani, ennek szellemében lépünk pályára, három pontot szeretnénk szerezni.

Ibrány (6.)–Nyírmeggyes (9.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Múlt hétvégén egy hosszú veretlenségi sorozatunk ért végét. De ezért szép a futball, mert itt a lehetőség, hogy javítsunk, és itthon tartsuk a három pontot.

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Nekünk nincs választásunk: előre kell mennünk, nem hátra. Ezért biztos, hogy nem adjuk könnyen a bőrünket.

Fehérgyarmat (16.)–Balkány (13.)

Balogh Péter, a Fehérgyarmat játékos-edzője: – Több mint egy éve nem győztünk itthon. Ezt a rossz szériát szeretnénk megszakítani és elkezdeni kapaszkodni. Elvileg teljes lesz a keret, már csak koncentrálni kell, hogy ne kapjunk minden meccsen kabarégólokat...

Mirgai László, a Balkány edzője: – Fehérgyarmaton Papp Attila és vezetőtársai mindent megtesznek azért, hogy a városban fennmaradjon a labdarúgás. A bajnokságban elfoglalt helyezésüktől függetlenül fiatal, tehetséges játékosok alkotják a keretüket. Kemecse ellen négy gólt rúgva közel álltak a győzelemhez. Ez is mutatja, hogy nem szabad őket lebecsülni. Nem is fogjuk ezt megtenni, biztos vagyok abban, hogy aki rendelkezésemre áll, az mindent meg fog tenni a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában