kosárlabda

2021.04.23. 09:50

Tizenhat között a serdülő kosarasok

Boczkó Ádám tanítványai tornagyőztesként jutottak a B döntőbe.

KM

A Nyíregyházi Sportcentrum serdülőcsapata

Fotó: egyesület

A Nyíregyházi Sportcentrum fiú serdülő kosárlabdacsapata a B döntőbe kerülésért játszhatott múlt hétvégén Kiskunfélegyházán. A cél az első két hely valamelyikének megszerzése volt.

A kezdés is jó volt

A nyíregyháziak az Óbudai Kosárlabda Akadémia/A csapatával kezdték a fordulót, s tudatos, taktikus kosárlabdát játszva 77–66-ra győztek – tudatta lapunkkal a Nyíregyházi Sportcentrum. Vezérszerepet vállalt Lekka Benedek az első ötösben és Kiss Péter a második negyedben. A második félidőben Bíró Boldizsár kosarai és Pásztor Máté hasznos játéka kellett a sportcentrumosok sikeréhez. Pihenő nélkül a Szolnoki KA/A ellen folytatódott a sorozat. Az első félidőben még érzékelhető volt a fáradtság a nyíregyházi csapaton, viszont a másodikra megrázták magukat: Mucsi Bulcsú, Takács Milán, Szabados Zétény és a szülinapos Kassai Sándor érett játékával nagy különbségű győzelmet szereztek (107–70).

A házigazdát is megverték

A viadal a hazai, kiskunfél­egyházi együttes ellen zárult. Krakkó Péter bátor támadójátéka, illetve a fiatal játékosok (Kiss Keve, Csimma Huba, Mester Ákos) hasznos megmozdulásai is kellettek a hétpontos sikerhez (66–59). A Nyíregyházi Sportcentrum tornagyőztesként jutott a hőn áhított B döntőbe, azaz az ország legjobb 16 csapata közé.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában