úszás

2021.06.25. 07:30

Bianka Belgrádban fog tempózni

Sportcentrumos érmek Gyöngyösről és Szegedről.

KM

Barna Bianka Dorottya

Fotó: klub

Rendre éremkollekciókkal térnek haza a különböző versenyekről a Nyíregyházi Sportcentrum úszói. A közelmúltban Gyöngyösön nyitott medencében rendezték a Parafa Kupát, amelyen nemzetközi volt a mezőny, hiszen a hazai klubok mellett három romániai egyesület versenyzői is indultak. A sportcentrumosok végül öt aranyat, tizenhat ezüstöt és tizennyolc bronzérmet szereztek.

Ezt követően Szegeden tempóztak a nyíregyházi fiatalok. A szegedi klub ekkor avatta új otthonát, a Tiszavirág Sportuszodát. A kétnapos találkozón 47 klub 518 versenyzője lépett rajtkőre. A tizedik Naturtex Kupán a hét nyíregyházi úszó végül kilenc aranyat, három ezüstöt és két bronzérmet szerzett.

A sportcentrumos tehetségek közül Barna Bianka Dorottya tagja a serdülő válogatott keretének. Kovács Rita és Urbin Tamás tanítványa több mellúszó számban indul majd július derekán Belgrádban egy nemzetközi megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában