Asztalitenisz

2021.06.03. 16:04

Bravúrgyőzelemmel kezdtek

A NAC Nyíregyháza a hétvége legfontosabb mérkőzését megnyerte.

BB

A NAC Nyíregyháza csapata, balról Tarsoly Zsófia, Fülöp Szilvia, Laskai Írisz, Adamik Csenge

Forrás: Szakosztály

Több mint két hónap után a Marczibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak újra a magyar női élvonal csapatai, hogy múlt pénteken, szombaton és vasárnap lejátsszák a bajnokság utolsó fordulóit. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, és Dorogi János csapatára négy mérkőzés várt a három napon. A nyíregyháziak pénteken legyőzték az Orosházát, utána viszont három vereséget szenvedtek.

– Az Orosháza elleni volt a legfontosabb mérkőzésünk, mert ha legyőzzük őket, akkor biztos, hogy elkerüljük az utolsó helyet. Ennek meg­felelően is álltak hozzá a lányok, a kezdeti megilletődöttség után remekül játszottak, és szép egyéni győzelmeket aratva megszereztük a fontos két pontot. Ez bizony nagy bravúr volt, mert az orosháziak később döntetlent játszottak a bronzérmes Kecskeméttel – kezdte lapunk érdeklődésére a csapat edzője, Dorogi János. – Másnap a Kiskunmajsával játszottunk, talán a lányokat megnyugtatta az előző napi eredmény, és nem koncentráltak eléggé, így nagyon simán kikaptunk tőlük, pedig ősszel megvertük őket. A Nagykanizsával szoros meccseket játszottunk, de valós esélyünk nem volt a nyerésre. A Szekszárd pedig nem a mi szintünk, a mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy Fülöp Szilvia legyőzte a magyar válogatott Harasztovics Fannit – zárta Dorogi János.

Gödöllőn állnak asztalhoz

A csapat ezzel az eredménnyel a hetedik helynél hátrébb már nem végezhet, de az óvásokat követően még előrébb is léphet.

A csapatbajnokság ugyan véget ért, a lányokra azonban még vár feladat, Laskai Írisz, Adamik Csenge és Pad Franciska csütörtökön egyéniben asztalhoz áll Gödöllőn az országos bajnokságon.

Előbbi kettő párosban is megméreti magát, Pad Franciska pedig az orosházi Varga Bernadett-tel az oldalán próbál szerencsét.

Asztalitenisz

Női Extraliga

11. forduló

Orosháza I.–NAC Nyíregyháza 2:6

Győztek: Laskai 3, Adamik 2, Fülöp 1.

12. forduló

NAC Nyíregyháza–Kiskunmajsa 0:6

13. forduló

Nagykanizsa–NAC Nyíregyháza 6:2

Gy.: Laskai, Adamik.

14. forduló

Szekszárd–NAC Nyíregyháza 6:1

Gy.: Fülöp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában