Révész Racing

2021.06.11. 14:00

Norbi a harmadik elsőségre hajt a kamionosok kontinensviadalán

A hétvégén a Hungaroringen indul a kamionosok kontinensviadala, immár Révész Racing a nyíregyházi istálló neve.

ML

Marco Rossi szövetségi kapitány beülhetett Kiss Norbert mellé a Hungaroringen, és megtapasztalhatta, milyen száguldani a kamionnal

Fotó: nso-archív

Amennyiben az elmúlt esztendőt nem szabja át a pandémia, bizonnyal háromszoros kontinensbajnokként kezdené a kamionos Európa-bajnokság idei sorozatát Kiss Norbert. A tavaly a magyar autósport legjobbjának választott remek pilóta az előző esztendő csonka szezonjában hiába bizonyult a legeredményesebbnek, nem hirdettek végeredményt az Eb-n. Így aztán idén szeretné megszerezni harmadik elsőségét a nyíregyházi csapat színeiben versenyző kiválóság.

Az elmúlt évben alakult meg a Révész Truck Racing Team. Egy magyar, nyíregyházi csapat, mely Kiss Norbert személyében magyar pilótával vágott neki a kamion-­Eb-nek. Nemrégiben kiderült, hogy változott az klub neve.

– Örömmel jelenthetem be, hogy új szakágakkal bővül a csapat, így a kamionversenyzés mellett lesznek pilótáink gokartban és a Forma–4-es olasz bajnokságban is. A Révész Cégcsoportnak, a Révész családnak köszönhetően elindíthatunk egy utánpótlásprogramot, melynek keretében tehetséges versenyzőket szeretnénk felkarolni. Ezzel együtt a csapat neve is Révész Truck Racing Teamről Révész Racingre változik – nyilatkozta több fórumon is Kozák Attila csapatvezető.

Minden jól sikerült

Ami Kiss Norbertet illeti, idén hét versenyből áll a kamion-Európa-bajnokság.

A nyitóforduló a hétvégén lesz a Hungaroringen. Ott, ahol a legtöbbet tesztelhetett Norbi, és amelyik pálya nagyon fekszik neki. Eddig a kontinensviadalon huszonötször indult a Hungaroringen, tizenhétszer volt dobogós és hatszor nyert.

– Nagyon jól sikerült minden, erősek és gyorsak voltunk – kezdte érdeklődésünkre az elmúlt időszakról a mindig készséges Kiss Norbert. – Persze tapasztaltunk néhány problémát, amin javítani lehet. Ezen dolgoztunk a télen, kétszer teszteltünk a Hungaroringen. Jól működött minden, remekül ment az autó, így aztán bizakodóak vagyunk.

– Hál’ istennek a Hungaro­ringen ismét nézők előtt versenyezhetünk, igaz, védettségi igazolvány szükséges a felnőtteknél a belépéshez.

Természetesen szeretnénk úgy szerepelni, hogy az összesítésben a dobogó legfelső fokára állhassak, és meglegyen a hőn áhított harmadik Európa-bajnoki cím.

A hétvégén tehát a Hungaroringen lesz a nyitány, a hetedik, záró fordulónak pedig az olaszországi Misano ad otthont. Júniusban, júliusban és augusztusban egy-egy, míg szeptemberben és októberben két-két forduló lesz.

– A Hungaroring mellett leginkább a franciaországi Le Mans-i pályát szeretem. Különleges helyszín monumentális épületekkel, különleges vonalvezetéssel meg pályaminőséggel, ami nagyon ritka. Ott nagyon szeretek menni – így a kiváló pilóta.

A 41-es Balu

Ami a kamiont illeti, marad a 41-es startszámú, Balu névre hallgató tűzpiros csodajárgány, egy gyári MAN. A csapat mindent megtett azért, hogy az egész szezon alatt minden jól muzsikáljon a kamionban, hiszen kemény szezonnak ígérkezik, és riválisokban nem lesz hiány.

A nevezések alapján az idei sorozaton hat csapat színeiben tizenhatan állnak majd rajthoz a hét fordulóban.

– A riválisok a szokásosak, a német Jochen Hahn és Sascha Lenz, valamint a cseh Adam Lacko lesznek a legerősebbek, akikkel tavaly és azelőtt is nagy harcot vívtunk a győzelmekért. Meglepődnék, ha nagyot változnának az erőviszonyok – beszélt a mezőnyről Kiss Norbert. A héten nemcsak a kamionosoknál indul a kontinensviadal, hanem a focistáknál is. Kiss Norbert májusban is tesztelt a Hungaroringen, és nagy szenzációként Marco Rossit, a labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitányát is beültette a kamionba, aki Kozák Attilától egy Szpari-mezt is kapott ajándékba. Az ismeretség alapján nem lenne meglepő, ha Norbi ott lenne válogatottunk valamelyik meccsén, ám ez idő kérdése is.

Szurkolni fog a válogatottért

– Az biztos, hogy figyelemmel fogom kísérni a labdarúgó-Európa-bajnokságot, és szurkolok majd a válogatottnak. A nagyobb sporteseményekre egyébként is mindig odafigyelek, persze jó lenne egy meccset a helyszínen megnézni, talán lesz rá lehetőségem – így Norbert.


Kamionos Európa-bajnokság, 2021

Helyszín,Időpont, Pályahossz, Körök száma

Hungaroring, június 12–13., 4,381 km, 16

Nürburgring (német), július 17–18., 3,629 km, 12

Most (cseh), augusztus 28–29., 4,148 km, 13

Zolder (belga), szeptember 11–12., 3,977 km, 16

Le Mans Bugatti (francia), szeptember 25–26., 4,185 km, 17

Jarama (spanyol), október 2–3., 3,850 km, 18

Misano (olasz), október 16–17., 4,226 km, 12

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában