Atlétika

2021.07.13. 09:23

Rangos viadalon és mezőnyben ugorhat Peti

A sportcentrum válogatottját meghívták a Diamond League londoni találkozójára.

ML

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kétévente sorra kerülő nívós versenysorozata a Diamond League. Ezen rajthoz állni már elismerést jelent, így aztán joggal örült Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatottja, amikor kiderült: kedden Londonban ő is ott lehet a magasugrók mezőnyében. Péter nemrégiben a Gyulai-memorialon ugyan két centivel elmaradt szabadtéri legjobbjától, de a 224 már remek eredménynek számít.

Szombaton este derült ki

– A Gyulai-memorialon felszabadultan ugorhatott Peti, ment is neki – kezdte lapunk tájékoztatását érthető módon boldogan Bakosi Béla, Péter edzője és édesapja. – Már akkor jelezte a menedzsere: elképzelhető, hogy indulhat a londoni versenyen. Peti már ennek is nagyon örült, aztán szombaton este ismét hívott a menedzser. Elmondta, hogy beszélt a londoniakkal és Peti is ott lehet a keddi igen rangos mezőnyben.

Fotó: MASZ

– Persze madarat lehetett volna fogatni a fiúval, azonnal elkezdtük intézni az utazást, a teszteket, és hétfőn délelőtt el is repült Londonba. Kedden fog majd ugrani, nagyon bízom benne, hogy a mezőny, a rangos találkozó megfelelő motivációt jelent majd egy jó eredményhez – így Bakosi Béla.

Az idén tizenkét versenyből áll a sorozat, ami Gatesheadben rajtolt, így tehát kedden másodszor lesz házigazda London. Ez lesz a hetedik verseny, előtte pénteken Monacóban volt, a zárótalálkozónak pedig szeptemberben Zürich a házigazdája.

Világbajnok is indul

Kedden a férfi magas 17.45-kor kezdődik, a legnagyobb sztár a 37 éves bahamai Donald Thomas, aki 237-es egyéni csúccsal bír, és 2007-ben világbajnok volt. Vannak még 230 feletti és ahhoz közeli eredménnyel bírók a kilenc induló között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában