úszás

2021.08.06. 09:45

Bianka két ezüsttel tért haza a debreceni ob-ról

Debrecen adott otthont a serdülő országos úszóbajnokságnak, ahol 75 hazai egyesület versenyzői küzdöttek meg az érmekért.

KM

Barna Bianka

Fotó: sportcentrum

A Nyíregyházi Sportcentrum úszói közül Barna Bianka Dorottya volt a legsikeresebb: 100 mellen 1:11,33-mal, új egyéni csúccsal második lett, 18 századdal maradt le a bajnoki címről. Éremgyűjteményéhez 200 mellen és 50 mellen is hozzátett egy-egy ezüstöt, utóbbi számban csak négy századdal maradt el az első helytől.

Megérdemlik a dicséretet

Tajthy Milán 1500 méter gyorson és 800 méter gyorson is hetedik helyen zárt. Az NYSC 4x100 méteres mix gyorsváltója és a 4x200 méteres lány gyors­váltója is a nyolcadik lett. A 4x100 mix vegyesváltó a Tajthy Milán, Barna Bianka Dorottya, Lengyel Áron, Fekete Vivien összeállításban csak két századdal maradt le a dobogóról. Lengyel Áronnak egyéniben kétszer sikerült a B döntőben megmérettetnie magát.

– Egy nagyon hosszú felkészülés végére tettünk pontot – idézi egyesülete honlapja Urbin Tamást, a Nyíregyházi Sportcentrum úszószak­ág-vezetőjét. – Bianka teljesítménye minden dicséretet megérdemel, bár az a fránya néhány század most nem nekünk kedvezett, még nagyon szép jövő állhat előtte. Néhány versenyszámban pontokat vesztettünk, de a váltók és Tajthy Milán, Lengyel Áron döntős szereplései is azt mutatják, hogy van potenciál a korosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában