megyei I.

2021.08.27. 08:09

Megyei első osztály: Hibátlanok csatája Örökösföldön

A megyei első osztály harmadik fordulójában hat mérkőzést rendeznek hétvégén.

BB

A kék mezes Vásárosnamény a Nagyecsedet fogadja, míg a fekete felsős Nagyhalász Újfehértóra látogat

Fotó: Dodó Ferenc

Hétvégén újabb hat mérkőzéssel folytatódik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság, szombaton öt, míg vasárnap egy mérkőzést rendeznek a 3. fordulóban. A Tarpa–Kemecse és a Gyulaháza–Ibrány mérkőzést november 27-re halasztották a tarpaiak és az ibrányiak kupaelfoglaltsága miatt.

Hibátlan újoncok

Varga Gyula és Kiss Tamás gárdája előtt még ott van az esély, hogy továbbjussanak. Ezt a sanszot elszalasztotta szerdán a Nyírbátor és a Gyulaháza, velük nem találkozhatunk a következő kiírás küzdelmeiben. Élt viszont az eséllyel a Balkány és Mándok, mindkét gárda alacsonyabb osztályú ellenfelet búcsúztatott.

Ami a hétvégét illeti, a rajtot remekül elkapó Vásárosnamény a pont nélkül szerénykedő Nagyecsedet fogadja, Homann Richárd gárdájának össze kell kapnia magát, ha pontot vagy pontokat szeretnének szerezni az eddig hibátlan házigazdák ellen. Az újonc Nyírbátor szintén remekül kezdett, ha az eddigi játékukat mutatják, minden esélyük megvan arra, hogy továbbra is makulátlan maradjon a mérlegük, persze ehhez lesz egy-két szava a Mátészalkának is.

A „kis Szpari” sem hibázott még, ezúttal a hatpontos Mándok ellen kell bizonyítaniuk Örökösföldön, hogy nem véletlenül váltottak osztályt. A szezon beharangozójában Mirgai László azt mondta, hogy kerete alkalmas lehet az előző idényhez képest jobb szereplésre. A szavakat tett követte, Tóth Dávidék a tabella tetején trónolnak, Csengerben azonban alaposan meg kell majd izzadniuk a további pontokért.

Első pontjaiért küzd a Halász

Az edzőt váltó Nyírmeggyesnek az előző pontvadászathoz hasonlóan az első két fordulóban ezúttal sem termett babér, szombaton sem lesz könnyű dolguk a múlt hétvégén az Újfehértó ellen villantó Nyírgyulajjal szemben. A hét utolsó napján Piskóti Zsolt gárdája a Nagyhalászt látja vendégül, parázs csata várható, amelyen a hazaiak kiköszörülnék az előző heti csorbát, míg a vendégek első pontjaik megszerzéséért lépnek pályára.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 3. forduló, edzői várakozások (kezdés: 17, ifi: 15)

Szombat

Vásárosnamény (3.)–Nagyecsed (12.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Szombati ellenfelünk az egyik legjobb a rögzített helyzetekben, így ezeknek a hatástalanítása döntő lehet a mérkőzés szempontjából. Ettől függetlenül megteszünk mindent a három pont megszerzéséért.

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – A táblázatra nézve nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Nem számítok könnyű mérkőzésre, igaz, egyik sem az. Próbáljuk rendezni a sorokat, és mindent megteszünk egy jó eredmény érdekében.

Nyírbátor (5.)–Mátészalka (7.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a fiatal és jól felkészített Mátészalka ellen. Megpróbáljuk a kupameccsünket elfeledve, a Nagyecsed elleni második félidei játékunkat kivinni a pályára.

Virágh István, a Mátészalka edzője: – Szervezetten futballozó, taktikailag és fizikailag jól felkészített csapat otthonába látogatunk, akik a mérkőzés bármelyik pillanatában váratlant is tudnak húzni. Akkor lehet esélyünk, ha minimálisra redukáljuk a hibáinkat.

Nyíregyháza Spartacus II. (4.)–Mándok (2.)

Huszák Géza, a Spartacus II. edzője: – Mindig sok függ attól, hogy milyen összeállításban tudunk pályára lépni, ettől függetlenül mindent megteszünk a siker érdekében.

Lakatos István, a Mándok edzője: – Fiatal, jó csapathoz látogatunk a hétvégén, amelyet bizonyítottak az első két fordulóban. De mint minden meccsből, ebből is a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni.

Csenger (6.)–Balkány (1.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – A Balkány jó elkapta a rajtot, ez óvatosságra int minket. Mi sem panaszkodhatunk azonban, mert jól szerepeltünk az első két mérkőzésen. Hazai környezetben szeretnénk három pontot szerezni.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Ennek a bajnokságnak a legerősebb középpályás, illetve támadósorával rendelkező csapatához látogatunk. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, az Ibrány elleni nyitómeccsen nyújtott taktikus, fegyelmezett játékra és a Meggyesen tapasztalt jó helyzetkihasználásra lesz szükségünk. Nagyon remélem, hogy a szerdai kupamérkőzés nem vett ki annyit a fiúkból, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Nyírmeggyes (15.)–Nyírgyulaj (8.)

Gózner Károly, a Nyírmeggyes játékos- edzője: – A két csapat nagyon jól ismeri egymást, úgy gondolom, hogy a pillanatnyi forma és a jobb helyzetkihasználás fog dönteni.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Ha az előző heti hozzáállásunkkal tudunk kifutni a pályára, akkor lehet esélyünk a győzelemre.

Vasárnap

Újfehértó (9.)–Nagyhalász (13.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A hétvége legnagyobb célja végre úgy elhagyni a pályát, hogy mindenki maximumot nyújtott legalább küzdeni akarásban és hozzáállásban. Tudom, mire képesek a fiúk, de ezt most már jó lenne megmutatni. Nem számítok egyáltalán könnyű mérkőzésre, hiszen a Nagyhalász is nyilván szeretné elkezdeni a pontok gyűjtését.

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Egy élcsapat otthonába megyünk, a meccs esélyesei nem mi vagyunk, de mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát. A labda gömbölyű...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában