megyei I.

2021.08.11. 07:44

Indul a nagy menetelés a megye egyben – Nagy harc várható a dobogós helyekért

Az előző megye egyes idényben élmezőnyben végzett csapatok a legjobbak között maradnának.

MK

Kiss Tamásék (hátul) sikeres kupameccsel hangoltak a bajnoki rajtra

Fotó: Észak-Magyarország

A megye egyes csapatok közül néhányan már játszottak tétmeccset a Magyar Kupában, a nagy menetelés azonban ezen a hétvégén indul be a bajnokság első fordulójával. Beharangozó körképünket az előző idény első öt helyén végzett együttesével indítjuk.

Jól erősített a Nagyecsed

Mint ismert, a Tarpa veretlenül lett bajnok a 2020–2021-es szezonban, ám sajnos nem jutott fel az NB III.-ba.

– Nagyjából a teljes keret kicserélődött nyáron, sok játékos távozott magasabb osztályba, most a csapat gerincét már akadémisták, 17-19 éves fiatalok alkotják, akik természetesen számíthatnak néhány rutinos futballista segítségére – adott helyzetjelentést Varga Gyula, a Tarpa edzője.

– A felkészülésünk terv szerint alakult, sok mérkőzést játszottunk NB III.-as és erős megye egyes csapatok ellen. Ezek a meccsek teljes rálátást adtak arra, hogy mik azok a területek, amiken még sokat kell dolgoznunk. A kupameccsünk az eredményt tekintve sikeres volt (a Tarpa 5–2-re győzött a Nagydobos ellen – a szerk.), a játékunk hagyott kívánnivalót, de ez természetes ilyenkor, még terhelés alatt voltak a srácok. Az elsődleges cél, hogy ebből a fiatal gárdából ütőképes csapatot kovácsoljunk, ami nem egy-két nap vagy hét alatt megy végbe. Idő és türelem kell hozzá, de összességében jó kis csapatunk lesz.

A második helyezett Nagyecsed hat jó nevű futballistával helyettesítette három távozóját, velük együtt dobogón maradhat a csapat.

– Amit elterveztünk, azt hellyel-közzel sikerült megvalósítanunk, elégedett vagyok a felkészülési meccsekkel, az edzéslátogatottsággal és a fiúk hozzáállásával – mondta el a nagyecsediek trénere, Homann Richárd. – Hat érkezőnk van, köztük régi-új játékosok is, akiket jobban ismertem korábbról, és a többiek képességével is tisztában voltam. Szükség volt egy kis összecsiszolódásra, de szerintem jó úton haladunk. Célként konkrét helyezést nem mondanék, szeretnénk az élmezőnyben végezni.

Jelentős fiatalításba kezdtek

Az élmezőnybe várható a legutóbbi bronzérmes, Újfehértó is.

– Viszonylag hamar elkezdtük a felkészülést, heti négy edzéssel és egy meccsel készültünk, volt olyan hetünk, amikor két mérkőzés és három edzés volt a penzum – ezek Piskóti Zsolt újfehértói edző szavai. – Teljesítettük, amit ennyi idő alatt el lehetett végezni. Felkészülten várjuk az első bajnoki mérkőzést, összességében elégedett vagyok az eddigi munkával. Öt érkezőnk van, az ő beépítésük volt a fő feladatunk. Az első öt hely valamelyikét tűztük ki célként, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle.

Végezetül lássuk, hogyan alakult a korábbi években rendre élcsapatnak számító Nyírgyulaj és Ibrány felkészülése!

– Hét fontos játékos távozott tőlünk, hármat igazoltunk, a keret többi részét fiatalokkal töltöttük fel – ismertette a játékosmozgást Lukács Tibor, a nyírgyulaji csapat „örökös” edzője. – Az előző években meghatározó szereplője voltunk a megyei első osztálynak, szeretnénk továbbra is ott lenni az élbolyban, ám ez nem lesz könnyű, mert erőteljes fiatalításba kezdtünk, idő kell, hogy összeszokjunk. Az edzésmunka és a hozzáállás rendben volt, a felkészülési meccseken viszont nem sok sikerélményben volt részünk, hétből hat alkalommal vesztesen hagytuk el a pályát. Ennek ellenére úgy gondolom, ha kell is idő, ott leszünk a középmezőny elején.

Az ötödik helynél feljebb

– Az előző szezon kicsit hosszúra nyúlt, a kupasorozat miatt rövid volt a csapat pihenőideje – fogalmazott az ibrányi együttest irányító Kiss Tamás. – Öt hét állt rendelkezésünkre, ez idő alatt elvégeztük azt a munkát, amit elterveztünk. Az volt a legfontosabb feladatunk, hogy egyben tartsuk a keret négy éve együtt dolgozó gerincét. Ez sikerült, mellé fiatal játékosokat igazoltunk, akik hosszú távon segítségére lesznek a csapatnak. A felkészülésünkről pozitívan tudok beszélni, az edzésmunka és a mérkőzéseken mutatott játék is biztató volt.

– Pluszmotivációt jelentett, hogy a Magyar Kupa főtábláján is játszottunk meccset, kemény ellenféllel találkoztunk, de játékban és fizikailag is fölé nőttünk (az Ibrány 4–0-ra győzött az Encs vendégeként – a szerk.). A következő szezonban is mindenképpen az élmezőnyhöz szeretnénk tartozni, az ötödik helynél feljebb lépnénk, amire szerintem alkalmas lesz a keretünk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában