NB III.

2021.09.01. 09:57

Kupasiker után javítana a Sényő

Mindkét megyebeli gárdánk frissen osztályt váltó csapat ellen folytatja a pontvadászatot.

BB

A fehér mezes Kisvárda II. a Hidasnémetit fogadja, míg a kék dresszes Sényő Kazincbarcikára látogat

Fotó: Sipeki Péter

A hétvégi szünet után szerdán hétközi fordulóval folytatódik az NB III.-as bajnokság, a Kisvárda pályaválasztóként, míg a Sényő vendégként lép pályára a Keleti csoport 5. fordulójában szerdán.

A szabolcsiak a Hidasnémeti ellen gyarapíthatják pontjaik számát, Kocsis János együttese a mezőnybe beleerősödve remekül kezdte a szezont, három győzelme mellett mindössze Salgótarjánban adta döntetlenre a mérkőzést, így a mezőnyben hetedmagával még veretlen. Nem így a megyei bajnokságból érkező borsodiak, akik a Jászberény ellen szerzett egy pontjuk mellett háromszor hagyták el vesztesen a játékteret. Mindezek tükrében a mérkőzés esélyesei a házigazdák.

– Nagy hiba lenne lebecsülnünk ellenfelünket, mert ha nem összpontosítunk 100%-osan, akkor a legkönnyebb mérkőzések is nehézzé tudnak válni – reagált a felvetésre Kocsis János, a Kisvárda II. trénere.

– Bízom benne, hogy mindenki maximális hozzáállással lép majd pályára. A Hidasnémeti a mérkőzések első részében jól teljesít és szorosan tartja az eredményt, góljai többségét a 70. perc után kapja. Bátran felvállalják a nyílt játékot, az ellenfél letámadását már a saját térfelén is, talán ennek köszönhető, hogy elfogynak a végére. Mindent összevetve nekünk be kell gyűjtenünk ezt a három pontot – szögezte le határozottan Kocsis János.

Fegyelmezetten,határozottan

A Sényő nem pihent hétvégén, a Fiumei Viktor, Imrő László duó által edzett gárda múlt szombaton a Magyar Kupa 2. fordulójában a Tállya legyőzésével biztosította helyét az országos főtáblán a legjobb 64 együttes között. Páll Zsomborék szerdán a Kazincbarcika otthonában javíthatnak eddig nem túl fényes bajnoki mérlegükön.

– Azt gondolom, hogy a sikeres kupaszereplés jó alapja lehet a szerdai mérkőzésnek. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az NB II.-ből kiesett hazaiaknak az azonnali visszajutás a céljuk, és ennek megfelelően is alakították ki játékoskeretüket – kezdte érdeklődésünkre Imrő László. – Ha hátul fegyelmezetten és taktikusan védekezünk, akkor minden esélyünk megvan ahhoz, hogy az elöl játszó kreatív játékosaink eredményesek legyenek – tette még hozzá. A szakvezető a végén azt is elárulta, hogy Farkas Márk lábadozik sérüléséből, és a keretben is helyet kap, elképzelhető, hogy pályára lép Kazincbarcikán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában