Szpari

2021.09.15. 16:40

Legalább két évig NB I-es lenne a Nyíregyháza!

„Én azt gondolom, hogy ez a város megérdemel egy NB I-es csapatot” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Szergej Pacaj, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, aki nem véletlenül optimista. A Szpari jelenlegi formája mindenképp biztató, hiszen hét forduló után tizenhét ponttal vezeti a másodosztály küzdelmeit.

Forrás: DIGI Sport / Sport 24

„Nekünk nemcsak fel kell jutnunk az NB I-be, hanem legalább az első évben bent is kell maradnunk. Ezért építeni kell egy olyan csapatot, hogy ha feljutunk, akkor ott is maradjunk, fontos, hogy ne csak a bennmaradás legyen a célja a csapatnak” – mondta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Szergej Pacaj.

A keretnek pedig úgy néz ki, hogy sikerült összerázódnia a sok új érkező ellenére is. Sigér Ákos, a ferencvárosi Sigér Dávid testvére most igazolt Nyíregyházára. „Könnyű volt a beilleszkedés, a csapattársak nagyon jól fogadtak. Sok volt az új játékos, ezáltal mindenkinek kellett ez, hogy jól kezeljük egymást. Aztán szépen lassan megismerkedtünk. Az edzőtábor ebben nagyon sokat segített, tíz napot töltöttünk Szlovéniában, ahol jól összekovácsolodott a csapat.”

Sigér Ákos szintén nyáron érkezett, és egyelőre remekül érzi magát, akárcsak a tavaly télen igazolt Gresó Mátyás, aki négy találatával vezeti a házi góllövőlistát. Szükség is lesz a jó játékra, hiszen szerdán az ősi rivális Diósgyőr lesz az ellenfél Miskolcon. „Rólam tudni kell, hogy hét évet töltöttem el Diósgyőrben, ott nevelkedtem, szóval nekem semmiféleképpen nem kell plusz motiváció, de a srácok is tisztában vannak ezzel. Szokol Zsolti már át is élte ezt a rangadót. Tényleg két fantasztikus szurkolótábor előtt játszhatunk, azt hallottuk, hogy sok néző lesz. Ezért érdemes focistának lenni!”

Pluszmotivációra nincs szükség a vezetőedző szerint. „Nem kell nekem most az öltözőben mondanom semmit, ilyenkor ez még talán rosszabb is. Tudják a játékosok is, hogy mennyire fontos ez a rangadó most a városnak, a szurkolóknak, meg hát nekünk is, ez számunkra egy hatpontos meccs.”

Forrás: DIGI Sport / Sport 24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában