NB III.

2021.09.07. 09:32

Nyerőt cseréltek a szakvezetők

Szombaton szép győzelmekkel tértek vissza a helyes útra.

BB

Toldi András (balra) nyerő csere volt szombaton

Fotó: Sipeki Péter

A hétközi meglepő hazai vereséget követően a Kisvárda második számú csapata Putnokon lépett pályára szombaton az NB III. Keleti csoportjának 6. fordulójában. A borsodi túra eredményesnek bizonyult, hiszen Kocsis János gárdája három ponttal tért haza, a győztes találatot a csereként beállt Simon Mátyás szerezte.

Felálltak és megmutatták

– Ehhez a győzelemhez az is kellett, hogy szerdán picit helyre tettek bennünket – kezdte érdeklődésünkre a Kisvárda II. edzője.

– Az a vereség ráébresztette a srácokat, hogy minden mérkőzésen maximális koncentrációval kell pályára lépni, dolgozott bennük a bizonyítási vágy. Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, akik ugyan még nem sok pontot gyűjtöttek eddig, de biztos vagyok abban, hogy végelszámolásnál a táblázat első felében lesznek. Fontos volt az is, hogy az első csapattól érkező játékosok olyan mentalitással fociztak, mintha az élvonalban játszanának, ez pedig magával ragadta a fiatalokat. A mérkőzés legnagyobb hozadéka az volt, hogy egy kilátástalan szerda után nem zuhant össze a csapat, hanem felállt és megmutatta, hogy annál többet tud, mint amit a Hidasnémeti ellen mutatott – zárta Kocsis János.

Sényőn nem úgy alakult a forgatókönyv, ahogy eltervezték, a hazaiak hátrányból felállva, az utolsó pillanatokban szerzett találattal tartották otthon a három pontot a Békéscsaba II.-vel szemben.

– Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, a két első félidőben kapott góllal azonban nem kalkuláltunk – tekintett vissza Fiumei Viktor, a sényői edzőpáros egyik tagja. – A szünetben azt beszéltük kollégámmal, Imrő Lászlóval, hogy ha a 60. percig rúgunk egy gólt, akkor nyerhető ez a mérkőzés. Sikerült betalálnunk, aztán megint kaptunk egyet, így ismét kétgólos hátrányban voltunk, de még ekkor is látszott, hogy van keresnivalónk. Egyébként a fiúktól azt kértem a mérkőzés előtt, hogy bármi áron, de meg kell nyernünk ezt a találkozót, ami sikerült is, a három kapott gól viszont nagyon sok hazai pályán – zárta Fiumei Viktor.

Toldi triplázott

A találkozón a második fél­idő elején negyedmagával csereként kapott lehetőséget Toldi András, aki meghálálta edzői bizalmát, három találatával oroszlánrészt vállalt a sikerből. A 25 éves játékos eddig sem állt hadilábon a gólszerzéssel, a 2018/19-es szezonban a megye I.-ben a Baktalórántháza játékosaként 37 találattal söpörte be a gólkirályi címet.

– A szünetben kétgólos hátrányban voltunk, úgy álltunk be, hogy mindenképpen meg kell nyernünk a mérkőzést. Sikerült beszorítanunk ellenfelünket, rengeteg beadás érkezett a kapujuk elé. Annak ellenére, hogy voltam már gólkirály, ez volt életem legjobb meccse – fogalmazott Toldi András.

A játékos még azt is elárulta, hogy szeretne meghatározó tagja lenni csapatának, és minél több góllal hozzájárulni a sikerekhez, de arról is szólt, hogy magasabb osztályban is szívesen megmutatná magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában