úszás

2021.09.24. 09:15

Olimpikont igazolt a Sportcentrum

Sztankovics Anna a Sportcentrum színeiben fog úszni.

ML

Anna és Gergő továbbra is együtt dolgoznak és élnek

Fotó: Mán László

Kétszeres olimpikont igazolt a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakága. A riói és londoni ötkarikás játékon indult Sztankovics Anna, a miskolci klubtól igazolt Nyíregyházára. Tokióra is megvolt a B szintje, végül a FINA döntése miatt nem került az utazókeretbe. Nem titok, hogy követte párját és erőnléti edzőjét, Szollár Gergőt, aki a Hübner-Nyíregyháza BS férfi kosarasainak erőnlétéért is felelős.

A hírt csütörtökön az Eissmann Városi uszodában jelentette dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója, aki elmondta, hogy aligha kell részleteznie, hogy Anna milyen szintet képvisel a magyar úszósportban.

Beleki edzőtáborba mennek

– Amikor nyáron Gergőt megkeresték a kosárlabdázók nem volt kérdés, hogy én is szeretném követni Nyíregyházára – vette át a szót Sztankovics Anna. – Ezúttal is köszönöm, hogy ekkora szeretettel fogadtak. Már régóta ismerjük egymást Urbin Tamással, Szurovjcsák Ivettel pedig egy számban szoktunk versenyezni és emellett jó barátnők is vagyunk. Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a nyíregyházi klubhoz.

– A nyíregyházi úszósportra évtizedeken át az volt a jellemző, hogy saját nevelésű versenyzőkkel dolgoztunk és értük el az eredményeket – kezdte Urbin Tamás, a Sportcentrum úszó szakágának vezetője, edzője.

– Nagyon örülünk annak, hogy Anna ideigazolt és ezzel példát mutathat a fiataljainknak. Két olimpiát megjárt, a kvangdzsui világbajnokságon középdöntős volt. Úgy vélem, előremutató az idejövetele. Miként Anna is mondta, riválisok lesznek a medencében, de nagyon jó barátnők. A szövetség felé mindent megtettünk az átigazolásról, remélhetőleg októberben a budapesti Világkupa fordulóján már nyíregyházi színekben tud indulni.

Urbin Tamás ezzel rátért a sajtótájékoztató második témájára, a Világkupára. A budapesti megmérettetésen a Sportcentrum négy versenyzője áll majd rajtkőre. Anna mellett Szurovjcsák Ivett 50 és 100 mellen indul. Hatházi Dóri az 50, 100 és 200 pillangót vállalta. A negyedik Barni Bianka lesz, aki válogatott kerettag, így ő is indul 50, 100 és 200 mellen.

– Egy hónap múlva jön a rövidpályás országos bajnokság, erre és a Világkupára is készülünk majd a beleki edzőtáborban – tért rá a harmadik témára, a törökországi edzőtáborra Urbin Tamás. – Ismerős helyre megyünk, mert két éve már voltunk ott. Vasárnap indulunk tíz versenyzővel, október negyedikén érkezünk haza, majd megyünk a hetedikén kezdődő Világkupára – így Urbin Tamás.

A beleki táborozásra nem utazik Sztankovics Anna, aki a Miskolci Egyetem hallgatója. Egyéni tanrend alapján készül, így nem kell minden nap bemennie az egyetemre. Edzeni természetesen itt fog a nyíregyházi uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában