megyei I.

2021.09.03. 09:35

Megyei I.: Sorozatok folytatódhatnak és szakadhatnak meg a hétvégi fordulóban

Gólerős csapatok meccse Csengerben.

BB

A fekete mezes Nagyhalász a Nyírgyulajt fogadja, míg a fehér felsős Újfehértó Nagyecsedre látogat

Fotó: Sipeki Péter

Pikáns találkozóval indul pénteken a Nyír-Wetland megyei bajnokság 4. fordulója, az a Huszák Géza, aki felkészítette az NB III.-as osztályozóra a Tarpát, ezúttal a „kis” Szpari élén ellenfélként tér vissza a szatmári nagyközségbe. A hazaiak ötödmagukkal még pontot sem szereztek az aktuális szezonban, ráadásul a Magyar Kupában sem jártak sikerrel, így kettőzött erővel küzdenek majd első pontjaik megszerzéséért. Vendégoldalon nincs oka panaszra Huszák Gézának, hiszen fiatal tanítványai még hibátlanok a bajnokságban.

Mátészalkán az éllovas

Szombaton három találkozóval folytatódik a program. Gólerős csapatok találkoznak Csengerben, de míg a hazaiak elöl hatékonyak és az első három fordulóban a legtöbb gólt szerezték, addig a vendég Nyírmeggyes hátul hozta össze a legtöbb találatot, szám szerint tizenötöt, amely bizony azt mutatja, hogy gyenge lábakon áll a védelme.

Az éllovas Vásárosnamény ahhoz a Mátészalkához látogat, amely az előző fordulóban meggyőző játékkal hozta el a három pontot az addig jól muzsikáló Nyírbátortól. A nap harmadik mérkőzésén a szezonnak komoly tervekkel nekivágó Újfehértó a Nagyecsed vendége lesz. A hazaiak mesterének az előző szezonbeli szereplésének tükrében van némi hiányérzete csapata eddigi teljesítményével kapcsolatban, de Piskóti Zsolt sem maradéktalanul elégedett az újfehértóiak eddigi produkciójával.

Szebb folytatásban bíznak

A hét utolsó napján négy mérkőzést rendeznek. Az elmúlt forduló legnagyobb meglepetését a Gyulaháza sima tarpai sikere okozta, Bardi Gábor legénysége ezúttal az erre a pontvadászatra jól összerakott Balkány vendége lesz. Bevallottan szebb kezdésben bízott az Ibrány, ugyan egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a többieknél, mesterük azonban biztosan több pontot remélt fiaitól. A vendég Kemecse sem lehet büszke eddigi produkciójára, bizony ők is azok közé tartoznak, akik még pontot sem szereztek az elmúlt három fordulóban. Az edzőt váltó Nagyhalász erejéből eddig mindössze egy gólra futotta, ennél biztosan többre lesz szüksége a náluk vizitáló Nyírgyulaj ellen.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 4. forduló, edzői várakozások (kezdés: 16, ifi: 14)

Péntek

Tarpa (15.)–Nyíregyháza Spartacus II. (2.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – A nyeretlen fogadja a veretlent. Bízom benne, hogy mindkét sorozat megszakad.

Huszák Géza, a Spartacus II. edzője: – Ismerem a tarpai csapatot, hiszen velük voltam az osztályozón. Az edzőmérkőzéseik tükrében sokkal többre hivatott az a társaság, mint amit a bajnokságban eddig nyújtottak. Bízom a fiatal csapatomban, nem véletlenül nyertünk eddig háromszor, de azért nem árt az óvatosság.

Szombat

Csenger (3.)–Nyírmeggyes (16.)

Barcsay István, a Csenger edzője: – A korábbi években a Nyírmeggyes nagyon szép eredményeket ért el, ebben a szezonban azonban beragadtak a rajtnál. A rossz kezdésük nem téveszt meg bennünket, mi pedig szeretnénk folytatni jó szereplésünket és kiszolgálni lelkes közönségünket.

Gózner Károly, a Nyírmeggyes játékos-edzője: – Eltiltások és sérülések nehezítik a felkészülésünket a hétvégi mérkőzésre, ennek ellenére mindent el fogunk követni, hogy megnehezítsük ellenfelünk dolgát.

Mátészalka (7.)–Vásárosnamény (1.)

Virágh István, a Mátészalka edzője: – A Vásárosnamény nem véletlenül áll a tabella elején, ha azonban sikerül rendet tennem a fejekben, akkor hazai pályán is tudunk villantani.

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok. A Szalka idén egy fiatal csapattal szerepel, amely ambiciózus és jól kontrázik! Ettől függetlenül bízom a csapatban, hogy képes lesz idegenben is jól játszani, amiben jogosan reménykedhetünk.

Nagyecsed (12.)–Újfehértó (8.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: –Maximálisan bízom a csapatomban, tudom, hogy képes lehet megnyerni a számunkra nagyon fontos mérkőzést.

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Valószínűleg azzal nem mondok újdonságot, hogy Nagyecsed a rossz kezdés ellenére az osztály egyik legerősebb csapata. Nincs egyszerű dolgunk, hiszen közel sem teljes kerettel tudunk elutazni, de bizakodásra ad okot a múlt heti győzelem és helyenként a mutatott játék. Igazi rangadóra számítok, kiélezett, jó iramú meccsre, ahol apróságok fognak dönteni.

Vasárnap

Balkány (4.)–Gyulaháza (10.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Gyulaháza egy kiszámíthatatlan csapat, ügyes fiatalokból áll, tarpai győzelmük is mutatja, hogy képesek meglepetést okozni. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de bízok a srácokban, hogy hazai közönség előtt ismét begyűjtjük a három pontot.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Jó csapat otthonába látogatunk, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a mérkőzésből.

Ibrány (11.)–Kemecse (13.)

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Sajnáljuk, hogy a kupaszereplésünk véget ért, innentől csak a bajnokságra koncentrálunk. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni és az élmezőnyhöz zárkózni.

Hokk Béla, a Kemecse edzője: – Sajnos a múlt hétvégén nem játszottunk, így kicsit kiesve a ritmusból nehezebb lesz visszarázódni a bajnokságba. Ettől függetlenül mindent megteszünk egy jó eredmény érdekében.

Mándok (5.)–Nyírbátor (9.)

Lakatos István, a Mándok edzője: – Ha hasonló játékot tudunk nyújtani, mint az előző fordulóban, akkor lehet keresnivalónk a jól rajtoló Nyírbátor ellen.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Tudom, hogy fiatal csapatomnak hullámzó lesz a teljesítménye, de bízva abban, hogy mindenki túltette magát a múlt heti vereségen, biztos vagyok benne, hogy a srácok vasárnap a maximumot fogják nyújtani.

Nagyhalász (14.)–Nyírgyulaj (6.)

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Nagyon nehéz a sorsolásunk, ismét egy jó csapat ellen kell pályára lépnünk. Most már ránk férne egy kis sikerélmény, de ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, támadójátékban nagyot sokat kellene javulnunk.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, de ha az elmúlt hetek hozzáállásával lépünk pályára, akár három ponttal is gazdagodhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában