mennyei

2021.10.08. 07:09

Meddig tart a „kis” Szpari sorozata?

Edzőt váltott az eddig három pontot gyűjtő Nyírmeggyes.

BB

20210919 Balkány Balkányi SE - Nyíregyháza Spartacus II. férfi felnőtt megyei I. osztály labdarúgó mérkőzés Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország KM

Fotó: Sipeki Peter

Az előző szezonban a bajnok Tarpa 13 fordulón keresztül őrizte makulátlan mérlegét, Varga Gyula csapata a 14. fordulóban hullajtotta első pontjait, akkor a Nagyecseddel játszottak döntetlent hazai pályán. Az idei pontvadászatban a Nyíregyháza Spartacus második számú csapata épít szép sorozatot, Huszák Géza fiataljai nyolc forduló óta tartják hibátlan mérlegüket.

Javítana a Nyírbátor

Ez a sorozat aligha pénteken fog megszakadni, hiszen az alsóházban tanyázó Kemecsét fogadják az örökösföldi pályán (14 óra). A Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokság 9. fordulója szombaton öt mérkőzéssel folytatódik, vasárnapra pedig két találkozó marad. A Vásárosnamény legutóbb Balkányban kapitulált, Harbula Balázs csapatához ezúttal a Csenger látogat, a vendégek az utóbbi fordulókban ugyan veszítettek pár pontot, de még így is őrzik dobogós pozíciójukat. Nyírbátorban vizitál a Gyulaháza, a hazaiak a Csengerben kapott hatos után javítani szeretnének. Nem lesz azonban egyszerű dolguk, hiszen a Gyulaháza az idegenbeli meccsek specialistája, rendszeren borsot törnek a házigazdák orra alá. Gyüre Tamás vezetésével szárnyal a Mándok, csapata legutóbb ötöt vágott a Nagyhalásznak, ebből a csatár négyet vállalt. Szombaton ahhoz a Nagyecsedhez utaznak, amely az utóbbi három körben hét pontot gyűjtött, Mátészalkán is közel volt a győzelemhez, a hazaiak azonban a 92. percben egyenlítettek. Az Ibrány eddigi pontjait kivétel nélkül hazai pályán gyűjtötte be, ezúttal azonban emberes feladat vár rájuk, mert azt a Nyírgyulajt fogadják, amely pontjainak zömét idegenben szerezte meg.

Kiesési rangadó Halászban

A nap ötödik mérkőzésén a Nyírmeggyes a szomszéd Mátészalkát fogadja. A hazaiak eddig hét vereségük mellett csupán egy győzelmet szereztek, így a vezetőség a váltás mellett döntött, Gózner Károly játékos-edzőt Kovács László váltotta a kispadon. Meglátjuk, hogy seper az új seprű. A hét utolsó napján az eddig hektikusan szereplő Újfehértó azt a Balkányt látja vendégül, amely egy nyírbátori döntetlent követően a Vásárosnamény ellen gyűjtötte be idénybeli harmadik győzelmét. Szintén ezen a napon méri össze erejét a Nagyhalász és a Tarpa. Ádáz csata várható a pontokért, hiszen mindkét csapat menekülne a kiesőzónából.


Péntek

Nyíregyháza Spartacus II. (1.)–Kemecse (13.)

Huszák Géza, a Spartacus II. edzője: – Furcsa mérkőzés lesz az biztos, hiszen a kemecsei csapatban sok olyan játékos van, aki a Szparinál edző. Résen kell lennünk, mert ebben az osztályban egy mérkőzésen bárki legyőzhet bárkit. Eddig szépen teljesítettek fiataljaink, bízom benne, hogy ez a sorozat tovább folytatódik.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – Ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésre, aztán majd a pályán eldől minden.

Szombat

Nyírbátor (10.)–Gyulaháza (11.)

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – A múlt heti mérkőzést szeretnénk elfelejteni, csakis arra koncentrálunk, hogy a következő bajnokin kijavítsuk a hibáinkat.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Remélem hozzuk idegenbeli formánkat és ponttal, vagy pontokkal térünk haza.

Vásárosnamény (6.)–Csenger (3.)

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Hoztam egy játékszabályt, innentől a csapat eldönti, mit akar! Ha az Ibrány elleni teljesítményt hozzuk játékban és akaratban, pontot tudunk szerezni.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Kupamérkőzésen már találkozott a két csapat, ez azonban egy bajnoki találkozó, amely teljesen más. Bízom a srácokban és az eredményes szereplésben.

Nagyecsed (12.)–Mándok (2.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Ha tudjuk a Szalkán nyújtott játékunkat folytatni, akkor hazai pályán egy jó szereplő Mándok ellen sikerülhet begyűjtenünk a három pontot.Lakatos István, a Mándok edzője: – Fegyelmezett és a múlt hetitől jobb játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy tovább tudjuk növelni pontjaink számát a tabellán megtévesztő helyen álló Ecsed ellen.

Nyírgyulaj (4.)–Ibrány (9.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egyik mumusunkkal játszunk hétvégén, remélem ezúttal sikerül hazai pályán legyőzni őket.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Nagyon értékes és fontos győzelmet arattunk az előző bajnokin, de ezzel most nem elégedhetünk meg, hanem most kell rátennünk egy lapáttal. Nem titkolt szándékunk, hogy sikerrel szeretnénk hazatérni Gyulajból.

Nyírmeggyes (15.)–Mátészalka (5.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – A Nyírmeggyes–Mátészalka párosítás a csapatok aktuális helyezésétől függetlenül mindig egy szomszédvári rangadó. Fiatal, lendületes csapat érkezik hozzánk, amely eddig eredményesen teljesít a bajnokságban. Azt megígérhetem, hogy rangadóhoz méltó elszántsággal fogunk pályára lépni.

Virágh István, a Mátészalka edzője: – Roppant nehéz mérkőzésre számítunk, mivel minden pontra szüksége van ellenfelünknek is. Fontos lesz, hogy koncentráltak, párharcerősek és türelmesek legyünk, mert csak így érhetünk el sikert. Az edzőváltás jót szokott tenni a csapatoknak, mert mindenki bizonyítani akar.

Vasárnap

Újfehértó (7.)–Balkány (8.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az eddig eltelt fordulók alapján a képlet egyszerű, amelyik meccsen betaláltunk, meg is nyertük. A Balkány közvetlenül mögöttünk áll a tabellán, egy jól felkészített, masszív csapat. Nem lesz egyszerű dolgunk, de hazai pályán mindent meg kell tennünk a három pont megszerzése érdekében.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Az Újfehértó többre képes, mint amit mostanában produkál, de nagyon tehetséges játékosokból álló csapat. Nekünk ugyanazt a teljesítményt kell nyújtanunk, mint múlt héten a Vásárosnamény ellen , és akkor lehet esélyünk a pontszerzésre.

Nagyhalász (14.)–Tarpa (16.)

Borza László, a Nagyhalász edzője: – „Hatpontos” mérkőzés vár ránk, amelyen mindenképpen a győzelem megszerzésére törekszünk.

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Nehéz megjósolni, hogy milyen összeállításban lépünk pályára, mert annyi sérültünk van, ettől függetlenül mindent megteszünk egy jó eredmény eléréséért.

Borítókép: Torkos Mátéék (18) a Kemecsét fogadják, a piros nadrágos Balkány pedig Újfehértóra látogat | Fotó: Sipeki Péter,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában