NB I

2021.11.27. 17:33

Fieszta a Várkerti Stadionban

A Kisvárda Master Good egy öttössel küldte haza a kék-fehéreket.

A Kisvárda fogadta az MTK alakulatát az NBI.ben szombaton délután.

Fotó: KOVACS PETER

Többeknek is emlékezetes marad az élvonalbeli focibajnokság tizennegyedik körének nyitánya. Szombaton az MLK kisvárdai vendégjátékával indult a forduló. A vendégeknél végre a kispadra ülhetett Márton Gábor, az új vezetőedző. A másik oldalon a gyirmóti premier után hazai pályán is debütálhatott megbízott vezetőedzőként Erős Gábor.

A Kisvárda fogadta az MTK alakulatát az NBI.ben szombaton délután.
Fotó: Kovács Péter

A kisvárdai kapuban az huszonegy éves Artem Odvincov kapott lehetőséget aki egy hónapja MTK elleni kupameccsen már kezdő volt, akkor 4-1-re nyertek a kapus pedig tizenegyest védett. Persze nem ezért kapott lehetőséget, hanem mert Dombó Dávid a gyirmóti sérülése miatt hiányzott. Odincov hamar labdához ért, mert Bojan Mijovszki szabadrúgását kellett hárítania. A pirosban pompázó hazaiak hamar jelezték, hogy itt nem teremhet babár a kék-fehéreknek és egy szép akció végén Jasir Asani révén előnybe is kerültek. Fokozatosan kirajzolódott, hogy miért áll a tabellán hátul az MTK és a harmadik helyen a szabolcsi csapat. A házigazda a szokott játékát hozta, a biztonságos védekezés mellett labdavesztés után visszatámadást, amivel sokszor okozott zavart. A huszadik minutumhoz közeledve Erdős József mellé nyúlt és a jogos sárga helyett a pirost mutatta fel a Leonit lerántó Palincsár Martinnak. Hamar javított és az enyhébb büntetőkártyát könyvelte el.

Félóra alig telt el, amikor egy újabb tetszetős akció végén Asani már duplázott, így hálálta meg azt, hogy Jaroslav Navrátil helyén lehetőséget kapott. Érthetetlen, hogy a VAR pecekig vizsgálódott, majd áldását adta a találatra. A hajrában két nagy helyzet maradt ki, előbb Ötvös Bence fejesét védte a kapus, majd az egykoron a várdaiaknál is játszó Georghe Grozav húzta el a labdát Odvincov mellett, a kapura gurított ám a visszarohanó Leoni a gólvonalról mentett. Aztán ismét Palincsár és újfent sárga és piros lapok. Most megfelelő sorrendben. A Ráadásban Asani és Thiago Ferreira lába találkoztak a tizenhatoson belül, ám a büntető most is elmaradt.

A Kisvárda fogadta az MTK alakulatát az NBI.ben szombaton délután.
Fotó: Kovács Péter

A szünetben kettős cseréről döntöttek a vendégöltözőben. Az emberelőnyben játszó várdaiak továbbra is fölényben fociztak és a balhátvéd Leoni lövésével növelték az előnyt. Ezt követően Asani kétszer is megszerezhette volna a harmadik gólját, ám pontatlan volt. Nem úgy Claudiu Bumba, aki remekül emelt a kapus mellett a hálóba.

És még nem volt vége, a jól játszó Jasmin Mesanovics a gólpasszok után fejelt gólt. Erős Gábor is cserélt, hárman is esélyt kaptak arra, hogy ők is bevehessék az ellenfél kapuját. Aztán még jöttek ketten, Gosztonyi András is lehetőséget kapott. Egy beadás után fejelhetett is hat méterről ám védett Milan Mijatovics. A Várkerti Vitézek boldogan skandálták a rigmusokat, majd a két perc ráadás is letelt.

A Kisvárda fogadta az MTK alakulatát az NBI.ben szombaton délután.
Fotó: Kovács Péter

Ez egy olyan meccs volt, amelyiken egyértelműen jobbak volt a kisvárdaiak. Végig kontrollálták a játékot, tetszetősen és igen eredményesen játszottak, megérdemelten tartották itthon a három pontot.

Kisvárda Master Good-MTK 5-0 (2-0)

Várkerti Stadion, 1950 néző, v.: Erdős.

Kisvárda Master Good: Odincov – Peteleu, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnyik, Simovic (Zlicsisc, 70.) – Asani (Camaj, 70.), Bumba (Gosztonyi, 80.), Ötvös (Navratil, 70.) – Mesanovics (Nagy M., 80.). Megbízott vezetőedző: Erős Gábor.

MTK Budapest: Mijatovics – Balázs, Varju, Ferreira, Nagy B. – Ramadani (Dimitrov, 66.), Palincsár, Mezei (Kata, a szünetben) – Grozav (Nagy Zs., 81.), Miovski (Kocsis, 67.), Drljo (Weir, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor.

Gól: Asani (7., 31.), Leoni (51.), Bumba (59.), Mesanovic (68.)

Kiállítva: (44.)

Percek, események

7. perc: Leoni balról jobbal ívelt középre, Asani Bumbához fejelte a labdát aki visszastukkolta, Asani pedig 5 méterről a kapu közepébe fejelt, 1-0.

31. perc: Asani a tizenhatos jobb sarkáról Mesanovicshoz gurított, a visszakapott labdát az öt és feles sarkáról ballal a hosszúba tekert, 2-0.

44. perc. Pálovics a tizenhatoson belül Csirkovics mellett elesett, ám Erdős nem ette meg és joggal adta a sárgát, majd mivel ilyen volt az érvényes pirosat

51. perc: Bumba ívelés után Ötvös az ötös bal sarkától visszaemelte a labdát a mögötte érkező Leoninak, aki jobbal 7 méterről a bal sarokba lőtt, 3-0

59. perc: Mesanovics remekül passzolt a kiugró Bumbához, a becsúszó Varjú ugyan megszerezte a labdát, ám megtartani nem tudta az elő kerülő játékszert pedig a várdaa játékos 14 méterről szépen ívelt a kapuba, 4-0.

67. perc: Leoni bal oldali beadását Mesanovics hat méterről fejelte a kapuba, 5-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában