Nyíregyháza

2021.11.03. 10:18

Történelmi mérkőzés a nyíregyházi uszodában

Az Aqua SE régóta dédelgetett álma nyitott fülekre talált.

Angyal Dániel is medencébe ugrik szerdán

Fotó: Árvai Károly

Ilyen még nem volt, OB I.-es vízilabda-mérkőzést rendeznek a városi uszodában!

Szerdán az Európa-kupa címvédő, a bajnokságban még makulátlan Szolnoki Dózsa, soraiban Angyal Dániellel, a tokiói olimpiai egyik bronzérmesével, az UVSE gárdájával méri össze erejét.

Fókuszban az utánpótlás

– Már egy ideje forgatjuk a fejünkben, hogy egy komoly bajnoki mérkőzést szervezzünk Nyíregyházára. Amióta megnyitott a városi uszoda erre lehetőségünk is van, hiszen méltó körülményeket tudunk biztosítani a rendezvénynek – mondta el lapunknak Szakács Roland, az Aqua SE elnöke.

– A példaképek közelről programsorozat kapcsán jó viszony alakult ki az UVSE csapatával és edzőjükkel, Vincze Balázzsal, akik nyitottak voltak az ötletünkre, de a szolnokiaknak sem volt ellene kifogásuk, a szövetség is rábólintott, így minden akadály elhárult a történelmi esemény elől. Régebben Sóstón rendeztünk már bemutató mérkőzéseket és strandtornát is, amelyen

megfordultak nívós együttesek, de éles, bajnoki pontokért folyó meccset most sikerül először rendeznünk – zárta Szakács Roland.

Az elnök azt is elmondta, hogy az egyesület továbbra is az utánpótlás-nevelésre fókuszál és bízik benne, hogy az ilyen programok egyre több fiatalt csalogatnak le az uszodába.

A vízilabdaprogram csütörtökön folytatódik, az Aqua SE vendége lesz Sidney és Athén olimpiai bajnoka, Fodor Rajmund, aki két iskolába is ellátogat, hogy megossza élményeit a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában