Kézilabda

2022.01.24. 09:10

Semjénben a fiataloké a főszerep tavasszal

Türk Ferenc bízik abban, hogy sérültjeik felépülnek.

BB

Bécsi János bízik a bennmaradásban

Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

A harmadik vonalbeli hölgycsapataink mellett NB II.-es férfigárdáink is megkezdték felkészülésüket a február végi rajtra. 

Az osztályba frissen feljutó Kállósemjén ősszel mindössze egy győzelmet aratva az utolsó helyen vonult a téli pihenőre, így Bécsi János együttesére bizonyára kemény tavasz vár. 

 

Közös edzéseket is tartanak 

 

– Felkészülésünket január 5-én kezdtük el. Nehézkesen indultunk, mert sérültjeink közül sokukra nem számíthatunk egész tavasszal – adott helyzetjelentést az együttes játékos-edzője, Bécsi János. 

– A helyzetünket tovább bonyolítja, hogy munkahelyi elfoglaltságok miatt további két játékosra nem számíthatunk a jövőben. A kiesők helyére nem tudtunk igazolni, ezért a bajnokság második felében a fiatalokra még több teher fog hárulni, velük kiegészülve próbáljuk meg kiharcolni a bennmaradást. Ha ez nem sikerülne, nem fogunk kétségbe esni, dolgozunk tovább. Ami a munkát illeti, az egymás közötti gyakorlás mellett közös edzéseket tartunk a Hajdúnánással, a Tiszavasvárival és a Kisvárdával is – zárta Bécsi János. 

– Teremgondokkal is küzdünk, általában esti időpontban tudunk csak edzeni, de örülünk ennek a lehetőségnek is – tette még hozzá. 

A Kisvárda a negyedik helyről vág neki a bajnokság második felének. Türk Ferenc tanítványai sem tétlenkedtek, év elején ők is felvették a munkásruhát. 

– Január 10-én kezdtük el felkészülésünket, az első két hétben minden nap edzettünk, majd a bajnokság kezdetéig heti három tréning a penzumunk. Az edzések mellett edzőmérkőzések is szerepelnek a programunkban, amelyek közül a múlt héten már le is játszottuk az elsőt. Változatlan kerettel haladunk tovább, bízom benne, hogy sérültjeink felépülnek és mindenkire számíthatunk a folytatásban. A jelenlegi állás szerint azonban Simon Andrással és Csendes Ádámmal az első két mérkőzésen eltiltás miatt nem számolhatok – tájékoztatta lapunkat Türk Ferenc, a Kisvárda edzője.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában