Kisvárda Master Good

2022.02.10. 09:21

Koncentráltabban kellett volna játszani a kisvárdaiaknak

A fiatal játékosoknak fontosak az ilyen, nagy téttel bíró mérkőzések.

KM

Králik Péter (14) először játszott a kisvárdai csapatban

Fotó: nso

Az élet és a sorsolás úgy hozta, hogy négy nap alatt két Újpest–Kisvárda találkozót hozott. Az elsőt már letudták a felek. Kedden a Magyar Kupában hiába dolgozott ki több helyzetet a vendég Kisvárda Master Good, a kilencvenharmadik percben egy szabadrúgásból lőtt góllal az újpestiek jutottak tovább, miként az előző kiírásban. 

 

A pénteki élvonalbeli bajnoki találkozót szem előtt tartva, nem a megszokott kezdővel lépett pályára a szabolcsi együttes. 

 

– Csalódottak vagyunk, ugyanakkor gratulálnunk kell az Újpestnek, nagyon szép gólt szereztek – kezdte a meccs utáni nyilatkozást Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója. – Hasonló mentális erőről tettek tanúbizonyságot, mint mi a hétvégi, Honvéd elleni bajnokin. Ez is jól mutatja, hogy sosem lehetünk elégedettek, az egygólos vezetés még nem győzelem. Koncentráltabban kell játszani. 

 

Kimaradtak a ziccerek 

 

– „Többet kaptam az Újpesttől, mint amire számítottam. A hétvégén nagyon nehéz meccsük volt a Gyirmót ellen, amelybe rengeteg energiát fektettek, de ez igaz volt ránk is a Honvéd ellen. Mi több helyen is változtattunk a kezdőcsapaton, többet, mint az újpestiek. Králik Péternek például ez volt az első mérkőzése az élvonalbeli csapatban, összességében jó teljesítményt nyújtott, bár a hibái végzetesnek bizonyultak – ebből tanulni fog. 

– Nekünk nyilván ez a hibája fájdalmas. Egyébként, a pénteki bajno­kira gondolva, Hej Viktort pihentetés céljából cseréltük le, ha nincs ez a csere, akkor Simon Krisztián gólja sem születhetett volna meg. Emellett olyan ziccereink voltak, amiket nem lett volna szabad kihagyni, ebből a szempontból nagyon elégedetlen vagyok Camajjal. Szóvá is tettem neki, hogy nem elég a szurkolók felé játszani, nem elég magát szórakoztatni, a tizenhatoson belül a döntéseket meg kell hozni.” 

 

Minőségvesztés várható 

 

Révész Attila az nso.hu oldalán hozzátette, a fiatal játékosoknak fontosak az ilyen, nagy téttel bíró mérkőzések a fejlődésük szempontjából. Viszont nem tudja, hogy a következő időszak, amikor kötelező lesz a szerepeltetésük, mennyi vesződéssel, problémával, idegösszeomlással fog járni. 

 

– Azt látni kell, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány fiatal játékos vethető be az élvonalban szereplő tizenkét csapatban. A következő idényben legalább húsz-harminc százalékos teljesítménycsökkenés, minőségvesztés fog bekövetkezni az élvonalban ennek a szabálynak köszönhetően – így a sportigazgató. 

 

Pénteken tehát ismét egymás ellen játszik a két csapat. Ezúttal bajnoki pontokért, remélhetőleg a mieink visszavágnak majd a kupabeli fiaskóért.

 

Labdarúgás

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, szombat 

Cegléd (NB III.)–K.barcika (NB III.) 0-1 (0-0) 

 

Kedd 
Újpest–Kisvárda Master Good 2-1 (0-0) 
Szeged (NB II.)–Mol Fehérvár 0-3 (0-2) 

 

Szerda 
Nagykanizsa (NB III.)–Győr (NB II.)2-3 (2-1) 
Csákvár (NB II.)–Paks 0-2 (0-1) 
Békéscsaba (NB II.)–Gyirmót 3-1 (0-0) 
Kecskemét(NB II.)–Honvéd 1-2 (0-0) 
Vasas (NB II.)–Ferencváros lapzárta után 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában