Nagykálló

2022.06.17. 10:23

Folytatódik a nagykállói ünnepségsorozat

A helyi egyesület rendezvényekkel emlékszik az elmúlt száz évre.

KM

Kökény Roland is részt vett a márciusi rendezvényen

Fotó: Dodó Ferenc

Születésnapot mindig jó ünnepelni, s ha kerek évszámról van szó, annál jelentősebb az alkalom. Tudják ezt Nagykállóban is, ahol a helyi sportegyesület az elmúlt száz évére emlékszik ebben az esztendőben. Az NVSE 1921-ben alakult, ám a világjárvány tavaly nem engedte, hogy az egyesület tagjai méltó módon ünnepeljenek. 

Idén márciusban aztán emlékülést tartottak, amire ellátogattak az egyesület egykori elnökei, szakosztályvezetők, kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolók, így Kökény Roland olimpiai bajnok kajakozó, Száraz László nemzetközi eredményeket elért súlyemelő vagy Vágó Zoltán korábbi NB I.-es labdarúgó. 

A Színészválogatott is érkezik 

Az emléküléssel egybekötve kiállítás nyílt, melyen régi sportereklyék, kupák, érmek, sportszerek mellett rengeteg féltve őrzött fotó tárult az érdeklődők elé. Az elmúlt száz év történelméből kiadvány készült, és azt is eldöntötték az illetékesek, hogy rendezvénysorozatot indítanak el, aminek részeként minden, korábban működő szakosztálynak (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, súlyemelés, asztalitenisz, kajak-kenu, sakk) összejövetelt, sporteseményt rendeznek. 

Áprilisban a súlyemelők találkoztak, májusban Karsai Ferenc világhírű asztalitenisz-edző járt Nagykállóban, aki az NB I.-es csapat tagja volt. Július 2-án a sakkozók jönnek össze, 9-ére nagyszabású labdarúgónapot terveznek a Nagykállói Városi Sporttelepen. Ennek részeként pályára lépnek az utánpótláscsapatok, a sporttelep névadó ünnepsége után pedig a Magyar Színészválogatott a nagykállói öregfiúkkal mérkőzik, később a Kálló II. öregfiúk az újfehértói öregfiúkkal találkozik, s egész nap ügyességi feladatok várják a kicsiket, nagyokat egyaránt. 

Augusztusban kajakos rendezvénynek ad otthont a Harangodi-tó és meghívásos asztalitenisz-kupa rendezése is tervben van, szeptemberben a kézilabdázókon lesz a sor, majd a kosárlabdázók találkozóján emléktáblát avatnak Sitku Ernő emlékére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában