kézilabda

2022.07.11. 12:54

Arany mellé egyéni elismerés

Mátéfi Dalmát beválasztották a torna all star csapatába.

A magyar női strandkézilabda-válogatott, balról Csendes-Major Flóra, mellette Mátéfi Dalma

Fotó: Csendes-Major Flóra magánarchívuma

Parádés napot zártak vasárnap a magyar strandkézilabda-válogatottak. A prágai Európa-bajnokság zárónapján mind a négy együttesünk döntőt játszhatott. Ifjúsági leány és fiú csapatunk egyaránt nyert, felnőtt férfi csapatunk a döntőben szétlövésben szenvedett vereséget Németországtól. 

 

Az este utolsó fináléjában következett a felnőtt női csapatunk, soraiban a Kisvárda Master Good SE kapusával, Mátéfi Dalmával. A mieink az első szettet szoros csatában elveszítették, a másodikat nagy különbséggel megnyerték.

 

Helyén volt a szívük 


Jöhetett a mindent eldöntő szétlövés. Az idegek csatáját a mieink bírták jobban, ugyan a második kísérletünk kimaradt, kapusainknak viszont helyén volt a szívük, két lengyel kísérletet, az egyiket Mátéfi Dalma, meghiúsítottak. Így a magyar női válogatott első helyen végzett az Európa-bajnoki kvalifikációs versenyen. Az aranyérem mellett jutott a mieinknek egyéni elismerés is, Mátéfi Dalmát beválasztották a torna all star csapatába. A csapat munkáját a Kisvárda technikai vezetője Csendes-Major Flóra szintén ebben a pozícióban segítette a torna alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában