Nyíregyháza

2022.07.12. 15:44

Jubileumi sóstói strandfoci

A szervezők külön díjazzák a torna gólkirályát, a legjobb kapust és mezőnyjátékost.

Dajka László, dr. Podlovics Roland és Kőhalmi Richárd | Fotó: Buczó Balázs

A strandfoci szerelmesei idén nyáron sem maradnak program nélkül, a hagyományokat folytatva, július 14-e és 17-e között immár tizedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területén a Nyíregyházi Sportcentrum Országos Pénzdíjas Strandfoci Fesztiválját a Fatum Property Kupáért. Erről tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden a fürdő területén.

Szlovákiából is érkeznek

Az eseményen Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője köszöntötte a sajtó képviselőit, majd átadta a szót Dr. Podlovics Rolandnak. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az idei lesz a 10. alkalom, majd megköszönte a Fatum Propertynek, hogy évek óta nagyvonalúan támogatja a rendezvényt.

- Tíz éve hat csapattal kezdtük el ezt a tornát, az évek során azonban az ország legnagyobb strandfoci fesztiváljává nőtte ki magát – tekintett vissza Dajka László főszervező. – Köszönjük a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt- nek, hogy mellénk állt és méltó környezetet biztosít a torna számára. Az itt felépített pálya alkalmas nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is, arról már ne is beszéljünk, hogy az ország egyik legszebb strandja fogadja a résztvevőket – méltatta a körülményeket a főszervező. – Igazi látványossága ez a strandnak, hiszen a labda főleg a levegőben van és akrobatikus mozdulatokkal próbálják azt a kapuba juttatni. Nem ritka, hogy a pályát négy-öt sorba állják körbe az érdeklődők – tette még hozzá, majd ismertette a torna menetét.

- Öt megyéből érkeznek csapatok, de Szlovákiából is várunk egy gárdát, visszatérő vendégeink a Váci Rómeók, akik ehhez a tornához igazítják rendszeresen a szabadságukat és a verseny mellett Nyíregyháza, Sóstó és a megye nevezetességeit is megnézik.

A torna csütörtökön a négy női csapat küzdelmével kezdődik, majd a 32 nevezett férficsapat is megkezdi a küzdelmeket. A torna összdíjazása 200 ezer forint, emellett külön díjazzák a torna legjobb kapusát és mezőnyjátékosát, valamint a gólkirályt, a város pedig különdíjat ajánlott fel a torna állandó három résztvevőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában