Kisvárda Master Good

2022.08.28. 16:36

A Kisvárda megtette azt, amit a Kölnnek nem sikerült

A Kisvárda Master Good 3–1-re legyőzte a Mol Fehérvár FC-t a labdarúgó NB I. 5. fordulójában, így továbbra is veretlen és vezeti a bajnokságot.

Driton Camaj (j) góllal és gólpasszal járult hozzá a kisvárdai győzelemhez

Fotó: Szabó Miklós/NS

A Puskás Akadémia elleni és a zalaegerszegi összecsapás után nem volt ismeretlen helyzet a kisvárdai futballistáknak, hogy parádézó kapussal találják magukat szemben. Vasárnap délután a Mol Fehérvár FC hálóőre, Kovács Dániel is ebbe a sorba vágyott. A 28 éves játékos a hetedik percben bravúrral hárított egy Kovacic-fejest – amit egyébként később les miatt lefújt a játékvezető –, az első félidő derekán pedig már valós gólszerzési lehetőségtől fosztotta meg a Várdát azzal, hogy védte Jasir Asani ziccerét. És itt még nem volt vége, Kovács a 30. percben Kravcsenko fejesét tolta a lécre. A szabolcsiak tehát igyekeztek minél előbb kihasználni, hogy a Fehérvár magas iramú nemzetközi mérkőzésből érkezik. Dárdai Palkóék ugyanis azután, hogy nagy meglepetésre megverték idegenben a Kölnt, csütörtökön már nem bírtak a német együttessel hazai pályán, így 3–0-s vereséggel kiestek az Európa Konferencia Ligából.

A nagy hőség sem kedvezett a csapatoknak, talán ez volt az oka annak, hogy a két élcsapat találkozója alacsony színvonalú első félidőt hozott. A meglehetősen tompa vendégeknek például negyven percen keresztül még csak veszélyesebb akciója sem akadt, igaz, utána Hindrich Ottó jó ütemű közbeavatkozása és Loic Nego pontatlansága is kellett ahhoz, hogy változatlan maradjon az eredmény.

Fordulás után aztán nem kellett sokat várni az első gólra: Jasmin Mesanovic gyönyörű passzát Driton Camaj váltotta a gólra (1–0). Érdekes az élet, a montenegrói játékosnak épp a Fehérvárra igazolt Claudiu Bumba távozásával lett több lehetősége bizonyítani és abszolút jó játékkal tölti be a nagyobb szerepet. Bumbát a gól után szinte azonnal lecserélték…

Azt persze nem állítanánk, hogy a román futballista volt a Fehérvár gyenge játékának oka, már csak azért sem, mert a csere után gyorsan jött a második kisvárdai találat is Rafal Makowskitól (2–2). Úgy tűnt, a vendégek összeomlanak, a Kisvárda tökéletes kontrát vitt végig a harmadik gólért (3–0).

A mérkőzés azonban még nem dőlt el, mert érkeztek fehérvári helyzetek is, a VAR-kocsiban pedig kiszúrtak egy kezezést, így tizenegyeshez jutott és szépített a vendéggárda (3–1). A váratlan találat szerencsére nem rendítette meg a magyar ezüstérmest, a folytatásban veszélyes kontrákat vezetett, olykor kifejezetten látványos passzokkal haladt előre. Az utolsó másodpercekben a frissen beállt Ilievszki próbálta feltenni a pontot az i-re, ám „csak” a kapufát találta el.

Újabb gól már nem érkezett, a Kisvárda viszont elérte azt, ami a Kölnnek sem sikerült, azaz hazai pályán legyőzte a Mol Fehérvárt.

Labdarúgás: NB I., 5. forduló
Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC 3–1 (0–0)
Várkerti Stadion, v.: Bognár (Buzás, Kóbor).
Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Melnik, Karabeljov (Ötvös, 72.) – Asani (Navrátil, 72.), Makowski (Lucas, 82.), Camaj (Vida, 72.)  – Mesanovic (Ilievszki, 90+4.). Vezetőedző: Török László.
Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen (Lednev, 81.), Stopira, Sabanov, Heister (Rúben Pinto, a szünetben) – Kodro, Bumba (Funsho, 53.), Fiola, Dárdai P. (Hangya, 57.) – Zivzivadze. Vezetőedző: Michael Boris.
Gól: Camaj (51.), Makowski (55.), Mesanovic (63.), illetve Kodro (70. – 11-esből).
Gólleírás
51. perc: Mesanovic cselnek beillő labdaátvétel után a kezdő körből indította Camajt, aki a tizenhatoson belül kicselezte az őt utolérő Larsent és 6 méterről a bal felsőbe bombázott, 1–0.
55. perc: Asani jobbról a tizenhatoson belülre vezette a labdát, zavartalanul ívelt a kapu elé, ahol Makowski 4 méterről üresen fejelt a kapu közepébe, 2–0.
63. perc: újabb nagy fehérvári hiba után kontrázott a Kisvárda, a bal összekötő helyéről Camaj ívelt Mesanovichoz, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 3–0.
70. perc: a Hej kezezéséért ítélt 11-est Kodro nagy erővel a jobb alsóba lőtte, 3–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában