Röplabda

2022.08.08. 11:38

Lett válogatott játékost igazolt a Fatum

Anija Jurdzával teljessé vált a női röplabda Extraliga rajtjára készülő Fatum-Nyíregyháza játékoskerete.

A Fatum-Nyíregyháza bejelentette az utolsó igazolását

Forrás: klub

Noha a Fatum-Nyíregyháza múlt héten megtartotta szezonindító sajtótájékoztatóját, a játékoskeret hivatalosan hétfőn lett teljes. Az utolsó igazolás a lett válogatott ütőjátékos, Anija Jurdza. A 23 éves, 186 centiméter magas röplabdázó az előző idényben bronzérmet szerzett a lett bajnokságban, így 2018-tól összesen három bronz- és egy ezüstéremmel gazdagodott hazája bajnokságában. A nemzeti csapatban idén hat találkozón 41 ponttal zárt a kontinens Ezüst Ligájában, az elmúlt három évben rendszeresen tagja a lett válogatottnak, klubcsapatával pedig a Balti Ligában is szerepelt.

Jurdza érkezésével tehát teljes a Fatum-Nyíregyháza kerete, ám még nem mindenki kezdte el a felkészülést klubjával. Tóth Fruzsina, Krisztina Belova, Yakmur Karaoglu és Selena Leban hazája válogatottjánál van jelenleg, valamint a lett játékos sem érkezett még meg Nyíregyházára. Leonidasz Gaitanakisz vezetőedző a napokban 11 játékosnak tart edzéseket.

Ha már válogatott… A mieink hétvégén két felkészülési mérkőzést játszottak Spanyolországban a hazaiak nemzeti csapatával. A két szövetségi kapitány abban állapodott meg egymással, hogy szombaton legalább öt szettet játszik a két együttes. A magyarok előbb úgy nyertek 4:1-re, hogy az első négy játszmát magabiztosan nyerték meg, majd vasárnap 4:0-ra diadalmaskodtak, az utolsó két játékrészben 15, valamint 16 pontot engedtek ellenfelüknek. Az olasz Cuneo nyíregyházi röplabdázója, Szakmáry Gréta mindkét találkozón kezdő volt, 11 és 14 pontot szerzett, a Fatum-Nyíregyháza saját nevelésű liberója, Tóth Fruzsina pedig mindkét alkalommal első számú opció volt a posztján.

Válogatottunk augusztus 20-án játssza első Eb-selejtezős meccsét, addig további felkészülési mérkőzésekkel hangol a tétmeccsekre.

A Fatum-Nyíregyháza játékoskerete: Bojana Ambulija (bosnyák), Bogár Dorina, Krisztina Belova (kazah), Cicic Marija, Rowan Ellis (amerikai), Földi Boglárka, Genesis Francesco, Anija Jurdza (lett), Yakmur Karaoglu (török), Lászlop Alexandra, Selena Leban (szlovén), Viktorija Nikolajcsuk (ukrán), Rufin Martínez Lilián,  Székely Eszter, Török Petra, Tóth Fruzsina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában