Női röplabda

2022.09.16. 21:10

Meglepően könnyed győzelemmel jutott döntőbe a Fatum Nyíregyháza

Lászlop Alexandráék (17) szombaton döntőt játszhatnak

Fotó: Pusztai Sándor

Pénteken és szombaton rendezik az immár hagyományos Fatum Property Kupa női röplabdatornát, amelyen a házigazdák mellett a Swietelsky-Békéscsaba, az UTE és a szlovén Maribor vesz részt. Az első mérkőzésen a viharsarkiak 3:0-ra verték a Maribort, biztosítva ezzel helyüket a szombati döntőbe. A másik döntős helyért pénteken este a Fatum Nyíregyháza a fővárosi gárdával csapott össze.
Bátran kezdett a hazai csapat, Karaoglu szerezte az első pontot, majd előnyüket tovább növelve 7:2-re elhúztak. Ebben az időszakban a sáncuk is áthatolhatatlan volt, így őrizték előnyüket. Aztán erőre kapott az UTE és közelebb zárkózott. Újból a Nyíregyháza percei következtek, már kilenc pont volt az előnyük, mikor a vendégek időt kértek. Ez azonban nem zavarta meg Lászlop Alexandráékat és a vártnál könnyebben nyerték meg az első szettet.

A második játékrészt is jól kezdte a Nyíregyháza, Cicic pimasz pontjával már 6:3-ra vezettek. Két időkéréssel próbálta felrázni csapatát Horváth András, tíz pontos hátrányukból sikerült is faragniuk. Ekkor a görög mester hívta magához övéit. A rövid pauzát követően már nem engedte ki a szettet a kezéből a Nyíregyháza, a játékrész végén pályára lépett a saját nevelésű Tolnai Janka. A fiatal feladó tagja volt a Vasvári Pál Gimnázium országos diákolimpiai negyedik helyezett csapatának.
A harmadik szettet a vendégek kezdték jobban, Karaoglu nyitását követően azonban a Nyíregyháza hatnál azonban utolérte ellenfelét. A török játékos nyitásaiból át is vette a vezetést a Fatum. Lászlop ászával már öttel is vezettek a hazaiak. A szett végén Rufin-Martinez is beszállt, a Nyíregyháza pedig magabiztosan hozta a harmadik szettet is.
Így a Fatum Nyíregyháza szombaton 16 órakor a Békéscsaba ellen játszik a döntőben.
Fatum Nyíregyháza–UTE 3:0 (17, 17, 16)
Continental Aréna, v.: Villás, Kulcsár.
Nyíregyháza: Cicic 6, Karaoglu 10, Földi 2, Jurdza 14, Lászlop 8, Leban 13. Csere: Tóth (liberó), Ambulija 1, Tolnai, Rufin-Martinez. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
UTE: Preval 6, Kilyénfalvi 2, Hiruela 14, Sziládi 6, Boskó, Stojanovics 3. Csere: Baksa (liberó), Németh 2. Ambrosio 1, Goodwin. Vezetőedző: Horváth András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában