Amerikai foci

2022.10.26. 11:53

Szlovákiában nyertek tornát a spártai harcosok

A leveleki amerikaifoci-csapat mindkét mérkőzését megnyerte.

Először nyert trófeát a Spartans

Forrás: klub

A szlovák Cassovia Steelers a klub fennállásának tizedik évfordulóját tornával ünnepelte, amire meghívta a Zlina Warriors mellett a Levelek Spartanst hívta meg. A háromcsapatos viadalt nem szokványos amerikaifutball-pályán, hanem kisebb játéktéren, 7-7 ellen rendezték meg.

A Spartans igen parázs meccsen 39–32-re megverte az első meccsét megnyerő Warriorst, így a nap utolsó mérkőzésén a tornagyőzelemért lépett pályára a vendéglátó ellen. Végtelenül izgalmas csatában, 20–19-re felülkerekedett a leveleki gárda, ezzel fennállása során először nyert trófeát.

– Végtelenül sokat jelent ez a siker számunkra – mondta el lapunknak Szépe József csapatvezető. – Rengeteg edzésmunkát tesznek bele a srácok az egész szezonban és ennek a munkának fokozatosan látjuk az eredményét. Az idei nagy pályás hazai bajnokságban sajnos nem sikerült a döntőbe jutás, egy hajszállal lemaradtunk, azonban a munka nem állt le, folytattuk az építkezést és mikor jött a külföldi torna lehetősége, éltünk vele. Nem ismertük azelőtt a hét-hét elleni játékot, de a játékosok gyorsan alkalmazkodtak és nagyon szépen teljesítettek. Összességében nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, örülünk, hogy első tornagyőzelmünk nemzetközi siker is egyben. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy eljöttek velünk, igazi hazai pálya hangulatot teremtve Kassán is, ami nagyon sokat segített nekünk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában