Mennyei megyei

2022.10.13. 07:16

Újdombrádon nyerő a huszonegy

A százszázalékos Balla-teamra rangadó vár vasárnap Gergelyiugornyán.

Idén márciusban a vendég Fényeslitke ellen 3-2-re nyertek a sárga szerelésben pompázó újdombrádiak Fotó: KM-archív

 Már csak két százszázalékos felnőtt csapat van a megyei focibajnokságokban. Az egyik Újdombrád, a, második a megyei III. osztályban a Herkules Nagykálló.

Az újdombrádiaknál most nyerő a huszonegy, hiszen az eddigi hét bajnokijukat behúzták a megyei II. osztály Nyírerdő csoportjában. Az előző bajnokságban a negyedik helyen zárt a csapat és a jelek alapján jól sikerült a nyári felkészülés.

- Valóban jól kezdtük a bajnokságot - kezdte érdeklődésünkre Balla János edző. - A tavalyi csapathoz képest annyi a változás, hogy négyen érkeztek. Oláh Levente visszatért Szlovákiából, aztán a végén sikerült leigazolni Mátrai Norbit Nagyhalászból. Érkezett még a 19 éves Wang Zhau Andor Cigándról és Méhész László Benjamin Pátroháról. A terv az, hogy legyünk az első ötben , a bajnoki cím nem realitás. Sikerült egy jó baráti társaságot létrehozni és ennek most ez az eredménye. A legfontosabb az, hogy jól érezzük magunkat meccseken, úgy vélem a megyei másodosztályban ennek kellene lennie a lényegnek. Sajnos azt nem tudjuk elkerülni, hogy minimális juttatást ne kapjanak a játékosok, ám én azt a filozófiát vallom: aki pénzt akar keresni, az menjen magasabb osztályba legalább az NB III.-ba, legyen olyan ügyes, hogy odakerülhessen.

Az újdombrádi együttes nem csak baráti társaság, családi is, hiszen Balla János mesternek három fia is a csapat tagja. Balla János szerint nincs ezzel semmi gond mert jó a közeg. Egyébként ketten, ifjabb János és Krisztián az építőipari családi vállalkozásban dolgoznak, a legkisebbik, Dani kapus pedig informatikus Cigándon.

Két éve az apák világnapján készült fotón Balláék (balról): Dániel, Krisztián, idősebb és ifjabb János. Fotó: családi archívum
 

A csapat első hazai meccsén nem jött könnyen a három pont. Olyannyira, hogy a 64. percben még 3-0-ra vezetett a vendég szabolcsveresmarti csapat, aztán a 94. percen született meg a három pontot jelentő negyedik hazai találtat

- Az valóban kemény volt, ám kijött, hogy valóban jó társaság vagyunk, sikerült az alapozás és hetente kétszer tizenketten-tizenhatan tudunk edzeni. A második félidőben az ellenfél játékosai szinte lépni sem tudtak, így a 10-3 is reális eredmény lett volna. Aztán igencsak meg kellett szenvedni a 4-3-ért, ráadásul a másodosztály legjobb kapusan is kitett magárét, nagy napja volt Kameninek.

A nyolcadik fordulóban nagy derbi elé néznek az újdombrádiak, hiszen a Gergelyiugornya vendégei lesznek. A tavalyi bajnok jelenleg a harmadik helyen áll.

- Nagyon nehéz meccs lesz, mert az ugornyaiak jól igazoltak a jelenlegi keretük megye egyes is lehetnek. Kicsit gyengébben kezdtek, de egyre jobban összeáll a csapat. Kíváncsi vagyok, hogy ellenük mire leszünk képesek, de túl nagy katasztrófa nem történik ha kikapunk. Az első helyet akkor sem veszítjük el, a cél pedig az első öt, bár én titkon azért reménykedek egy dobogós helyezésben. És reménykedem a vasárnapi jó eredményben ami szerintem benne van a csapatban- így Balla János.

Addig még van néhány meccs, de ha továbbra is egységes lesz a Balla-alakulat, akkor van esély a medálos zárásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában