Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

2022.11.22. 14:45

Győzelemben bízva

A Szeged ellen szerezné meg szezonbeli első sikerét a Hübner Nyíregyháza BS.

Ezúttal is nagy szükség lesz Jordan Williams energikus játékára

Fotó: Sipeki Péter

Az előző idény meglepetéscsapata, a Naturtex-SZTE-Szedeák látogat szerdán Nyíregyházára. A 2021-2022-es idényben a dél-alföldi klub döntőbe jutott a kupában, nem mellékesen az alapszakaszt is rájátszást érő helyen zárta. Idén ellenben mindössze egyetlen győzelemmel szerénykedik a tabella tizenkettedik helyén, csupán az újonc Budapest Honvédot tudta legyőzni.

Veszélyes ellenfél érkezik
– Egy olyan Szegeddel fogunk találkozni, melynek a mérlege ugyan nem a legjobb, de nagyon sok szoros meccset tudhat maga mögött, ezek legtöbbjét pedig csak a végjátékban veszítette el – mondta el lapunk megkeresésére Pethő Ákos a Hübner Nyíregyháza BS vezetőedzője. – Négy légiósuk van, de Bognár Kristóf személyében az egyik legstabilabb magyar játékos is náluk játszik. Úgy gondolom, hogy főleg a palánk alatt kell felvennünk velük a versenyt, nem szabad hagyni, hogy túl sok benti kosarat és támadólepattanót szerezzenek. Ez nehéz lesz, mivel az egyik legjobban támadó-lepattanózó csapatról beszélünk.

A szabolcsi klub új légiósa, DeMarco Dickerson ígéretes játékot bemutatva debütált, ám ez nem társult győzelemmel, még be kell őt építeni a csapatba, meg kell találnia az összhangot a társaival, hogy végre-valahára átszakadjon a nyeretlenség gátja. 
Mint ismert a Nyíregyháza továbbra is az első győzelmére hajt, ehhez jó lehetőséget kínál a hétközi mérkőzés, persze ezúttal sem lesz egyszerű feladata Fazekas Csabáéknak, akik minden követ megmozgatnak majd annak érdekében, hogy végre bajnoki sikert ünnepelhessenek.

Fontos a kispad szerepe
– Fontos, hogy jobban megosszuk támadásban a labdát és a felelősséget. Örömteli, hogy legutóbb már a kispadról is érkeztek olyan teljesítmények, amire lehet építeni. Dickerson debütálása jól sikerült, de ez sem hozta meg még az első győzelmet. Összességében pozitív volt a kép, de még szokniuk kell egymást a többiekkel, össze kell csiszolódniuk. Bízunk benne, hogy ez szerdára alakul és, hogy ez az eredményességen is meg fog mutatkozni – zárta gondolatait a vezetőedző.

A találkozót 18.00 órától rendezik a Continental Arénában. MN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában