Kézilabda

2022.11.22. 14:33

Nagyüzem a gyerekbajnokságban

A mögöttünk hagyott hétvégén öt gyerekbajnoki fordulót is rendeztek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Fehérgyarmat és Újfehértó ráadásul duplázott. Több helyszínen is debütáltak frissen vizsgázott, ifjú játékvezetők, akik életük első kézilabda mérkőzéseiket vezették a hétvégén.

Lány U-11 Fehérgyarmat

– Remek hangulatban teltek a mérkőzések, melyekből 10 darab is jutott erre a fordulóra. Örömteli volt látni a kis kézilabdások lelkesedését. Annak ellenére, hogy a mérkőzéseken nem került végeredmény megállapításra, küzdős, szurkolóktól hangos mérkőzéseket láthattunk – összegezte a játéknapot Takács Dániel versenybíró.

A fordulón részt vevő csapatok: Szatmár USE, Csenger VKC, Mátészalka, Nagyecsed, Szike, Szivacs KC, Kisvárda I., Kisvárda II., Vitka SE – Cigánd, Vitka SE II

 

Lány U-11 Újfehértó

– A Tiszalöki VSE Újfehértón rendezte a fordulót, ahol közel azonos képességű csapatok találkoztak, se fölfelé, sem pedig lefelé nem lógott ki senki. A szurkolók is jelesre vizsgáztak, hiszen a lelátótól csakis biztató szavak érkeztek a pályára. Kiemelendő, hogy a szervező egyesület hidegcsomaggal fogadta a közreműködőket – foglalta össze a tapasztalatait Tarnavölgyi Gergely versenybíró.

A fordulón részt vevő csapatok: Tiszalöki VSE, Hajdúnánás I., Hajdúnánás II., Hajdúnánás SK Szatmár, Tiszavasvári SE, Kalmár DSE, Sütő Kézisuli, Debreceni Sportiskola, Balmazújvárosi LKSE

 

Fiú U-11 Fehérgyarmat

– A fehérgyarmati nézők lelkesen biztatták a két "hazai csapat" játékosait, akik már az első mérkőzésen összecsaptak. Hivatalosan nem számolnak eredményt, de a gyerekek nagyon is jól tudják, hány gólt dobtak. Egy egy gól után öröm volt nézni, ahogy különböző kéztartásokkal futottak vissza védekezni. Biztos vagyok benne, hogy néhány játékosról sokat fogunk még hallani a későbbiekben – értékelt a forduló versenybírója, Mócsán Katalin.

Részt vevő csapatok: Fehérgyarmat, Szatmár USE, Nyíregyházi SN, Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor, Mátészalka, Sárospataki RKG Alapítvány, Nyírbátor SC, Dombrád, Sárospataki TC

 

Lány U-13 Kisvárda

A mérkőzéseken alapvetően papírforma eredmények születtek, de láthattunk egy-egy kiemelkedő kapus, illetve átlövő teljesítményt. A Tiszalöki VSE hálóőre (Bognár Ajsa) és a Kisvárda átlövője (Pál Anna) kiemelkedő teljesítményt nyújtottak – értékelt Hostisóczki Tamás versenybíró.

Eredmények

Tiszavasvári SE – Kisvárda 13-18

Dombrádi Mobil DSE – Sárospataki RKG Al. 6-26

Tiszalöki VSE – Tiszavasvári SE12-17

Sárospataki RKG Al. – Buji DSE 25-8

Kisvárda – Tiszalöki VSE 30-12

Buji DSE – Dombrádi Mobil DSE 11-15

 

Fiú U-15 Újfehértó

Gyors iramú mérkőzések, sok-sok egyéni villanás, hózápor helyett gólzápor. Ezek jellemezték a vasárnapi újfehértói mérkőzéseket, a kilátogató nézők nagy örömére. A Fehérgyarmat mindkét ellenfelének egyértelművé tette, hogy nyerni érkeztek – összegzett Mócsán Katalin és Bereczki Andrea versenybíró.

Eredmények

Nyírbátor SC – Dombrád Mobil SE 27-28

Dombrád Mobil DSE – Enjoy Robotics Fehérgyarmat 20-46

Mátészalkai MTK – Enjoy Robotics Fehérgyarmat 23-31

Újfehértó KSZSE – Nyíregyházi SN 24-42

Mátészalkai MTK – Nyíregyházi SN 26-33

Nyírbátor SC – Kisvárdai KC 14-38

Újfehértó KSZSE – Kisvárdai KC 15-26

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában