Nyíregyháza Spartacus

2023.01.26. 18:10

Célok, új igazolások, újabb költözés – szurkolói ankétot tartott a Szpari

Az NB II. tavaszi rajtja előtt álló Nyíregyháza Spartacus megtartotta szokásos, szezonindító szurkolói ankétját. Bemutatkozott Fekete Tivadar sportigazgató, Visinka Ede vezetőedző, valamint a csapat négy új igazolása.

Visinka Ede vezetőedző és az egyik új igazolás, Hrabina Alex

Fotó: Gazdag Mihaly

DANKÓ GERGŐ, KLUBIGAZGATÓ

– Az őszi szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, nem a Szparihoz méltó ez a szereplés, emiatt változások is történtek. Fontosnak tartottuk, hogy olyan szakmai vezetés legyen, ami előreviszi és stabilizálja a csapatot. Fekete Tivadar a futballban nevelkedett, edzősködött és sportigazgatóként is dolgozott már. Ismeri a közeget, a játékosokat és az edzőket.

FEKETE TIVADAR, SPORTIGAZGATÓ

A bemutatkozás...
– Végtelenül büszke vagyok, hogy ezt a pozíciót betölthetem Nyíregyházán. Duplán dolgozik bennem az adrenalin, mivel a gyökereim félig idekötnek, hiszen édesapám itt született. Sok időt töltöttem itt nyaranta, a rokonság máig itt él.

– Tulajdonos úrral lassan egy éve ment a háttérben a tárgyalás, valami miatt mindig meghiúsult, hogy csatlakozzak. Hét évet töltöttem el egy másik NB II.-es csapat sportigazgatói székében, jóval szerényebb költségvetéssel dolgozhattunk. Az elveimet nem szeretném megváltoztatni, csupán nagyobb volumennel végrehajtani, hiszen nagy klubról van szó, vármegyeszékhely csapata, amely nagy bázissal rendelkezik. Maximálisan megértem a szurkolók csalódottságát, azon leszek, hogy ezt megváltoztassam, de ez nem megy egyik napról a másikra. Türelmet szeretnék kérni, ne két-három mérkőzés alapján ítéljék meg a munkánkat! Azt viszont elmondhatom, nem az eredményességtől szeretném függővé tenni, hogy beszélgessünk a szurkolókkal, bármikor meghallgatom a véleményüket.

A játékoskeretről...
– Megtehettem volna, hogy felfordulást csinálok, mert a tulajdonos úr bizalommal van irántam, ezzel nem visszaélni, hanem élni szeretnék. Szeretnék észszerűen és tervszerűen haladni, ez az igazolásokkal is így van. Olyan játékosokat szeretnék igazolni, akiknek ez fontos. Teljesítmény alapján állapodtunk meg a játékosokkal, pont azért, hogy a szurkolóknak igenis megvalósuljon az elvárása, lássanak teljesítményt.

Az ideiglenes hazai pályáról...
– Nehézség az, hogy otthon is idegenben játszunk. Az egyik legfontosabb stratégiai döntés az volt télen, hogy Sényőről el kell jönnünk, mert – nem megbántva a sényőieket – a pálya nem méltó a csapathoz, a ligához. Megfelelő körülmények kellenek, emiatt Balmazújvárosban játsszuk ismét a hazai mérkőzéseket. A másik opció Kisvárda volt, de majdnem háromszoros áron tudtunk volna odamenni, nem akarom, hogy később ennek más oldalon legyen meg a böjtje. Indítunk szurkolói buszt a meccsekre, ennek részleteiről majd tájékoztatást adunk.

A célokról...
– Mindenképpen szeretnénk a tabella első felébe tartozni. A 8-10. hely reális lehet az idény végére, majd szeretnénk nyáron úgy tovább erősíteni, hogy versenyképesek legyünk azokkal a csapatokkal, akiknek a célja a feljutás.

A vezetőedzőről…
– Ahogy a játékosok igazolásánál, az edzőknél is van egy szempontrendszerem. Ede évek óta aktív edzője a bajnokságnak, ismeri a bajnokság összetételét, ami nagyon fontos. Sok olyan edző van, aki nincs tisztában az ellenfél legjobbjaival, nem tudja, kire kell figyelni. Fontos továbbá, hogy az MLSZ törekvése szerint kötelező a pályán lenni 2003. január 1. után született játékosnak. Sok edző nem tud ezzel megbirkózni, mert Edével ellentétben nem dolgoztak utánpótlásban.

VISINKA EDE, VEZETŐEDZŐ

A bemutatkozás...
– Tivadart tíz éve ismerem ellenfélként, az utóbbi félévben egyre erősödött köztünk a szakmai beszélgetés. Nem tudtam, mi lesz ennek a vége, később kiderült, hogy ő lett a Szpari sportigazgatója, majd elmondta, hogy bennem látja azt a személyt, aki képes elvégezni a feladatot. A Szpari szintlépés nekem, bizonyítani szeretnék, miként Tivadar és a játékosok is. Mindig tetszett a Szpari szurkolótábora, és ami körülveszi a klubot. Tudom barátoktól, hogy Nyíregyházán és a környéken nagyon szeretik a focit, mindenki ki van éhezve a sikerre. Azért dolgozunk, hogy ezt végre meghozzuk, hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni. Adjanak nekünk időt, hogy bizonyítsunk, utána ítéljék meg, hogy jól végezzük-e a feladatunkat. 

A csapat stílusáról...
– Akik látták a felkészülési mérkőzéseinket, olyan csapatot láthattak, amelyik magasan támad le, az ellenfél térfelén szerez labdát. Ezeket a játékosokat próbáljuk összeválogatni. A mostani Szpari minden mérkőzésen győzelemre fog hajtani. Hogy ez sikerül vagy sem, majd kiderül, de nem fogunk hátul ácsorogni és várni, hogy történjen valami. Előrefelé gondolkodunk, igyekszünk kihasználni az ellenfél gyengeségeit. Szenvedélyes csapatot fognak látni a szurkolók, mert csak ilyen játékosokat küldök a pályára. A csapat jól dolgozott, a meccsek többségén jól néztünk ki, bízom benne, hogy úgy fogunk a bajnokságban is. Nagyon várjuk már a startot, mindenki éles és éhes.

A Nyíregyháza Spartacus új igazolásai
Hrabina Alex (DVSC), Nagy Barnabás (MTK), Major Marcell (Puskás Akadémia – kölcsönben), Kovácsréti Márk (MTK).

Labdarúgás: NB II., 21. forduló
Vasárnap, 13.00: Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza Spartacus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában