Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2023.01.13. 12:01

Műfüves tornára hangolódva

A vármegyei első osztály több csapata is a keretének megerősítésén dolgozik.

A kék mezes Nyírbéltek előkelő helyen telel.

Fotó: Pusztai Sándor

A vármegyei II. osztály GÉMTECH csoportjának bajnokaként szerzett jogot a Nyírbéltek arra, hogy a 2022-2023-as szezonban már a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályban induljon. Újoncként pedig nem is vallott szégyent, ősszel odahaza veretlen maradt, így az előkelő hatodik helyről várja a tavaszi folytatást.

Bízva a sikeres felkészülésben

– Január 6-án, pénteken kezdtük a munkát, heti négy edzéssel készülünk, ez két héten keresztül ebben a struktúrában zajlik majd. A bajnoki mezőny nagy részéhez hasonlóan mi is részt veszünk a Cipőraktár Kupán, ahol területi alapon, igencsak erős ellenfelekkel kerültünk egy csoportba. Szeretnénk sikeres felkészülést abszolválni. Próbáljuk felduzzasztani a keretünket, hiszen az őszi szezon végére azért elég kevesen maradtunk. Vannak új játékosaink, de egyelőre neveket nem szeretnék mondani, hadd legyen ez meglepetés az ellenfeleink számára – mondta el a csapat felkészülését illetően Körmös Miklós vezetőedző.

Érdekes őszt tudhat maga mögött a Nyírbátor, amely idegenben kétszer annyi pontot és két és félszer annyi gólt szerzett, mint odahaza. Többek között ennek is köszönhető a stabil középmezőnybeli helye. 

– Kedden indult a felkészülésünk, az első két hétben heti három edzés vár a srácokra, az azt követő tizennégy napban állunk majd át heti négy edzésre, majd vissza háromra. Összesen huszonnégy tréningünk lesz. A Cipőraktár Kupával indítunk, ahol a helyosztóval együtt hat meccs vár ránk. Változott a keret is, érkezett Bökönyi Levente, aki térdsérülése miatt közel egy éve nem játszott, rá a pályán kívül a szakmai stábban is számítunk majd, valamint elhoztuk a bajnokságtól visszalépő Nagyhalász kapusát, Kőrösi Norbertet. Távozónk még nincs, de szinte biztos, hogy lesz, illetve az sem kizárt, hogy szerződtetünk még egy játékost, de ez még képlékeny – elemezte az elmúlt hetek történéseit, valamint a Nyírbátor terveit, Erdei Zoltán játékos-edző.

Az előző idényhez hasonlóan ezúttal is a bennmaradás céljával vágott neki a szezonnak a Nyírmeggyes csapata, amely mindössze az azóta a pontvadászattól már visszalépő Nagyhalászt tudta legyőzni még október végén.

Szükség van új játékosokra

– A többiektől egy kissé eltérően mi január 7-én, szombaton találkoztunk először ebben az évben. A terveknek megfelelően heti két-három napon dolgozunk, a tréningek mikéntjét már jó előre megterveztük a február 18-i rajtig. Azt hiszem nem mondok el azzal nagy újdonságot, hogy a Nyírmeggyes csapata is a Cipőraktár Kupán indul. Dolgozunk a keret megerősítésén, bár konkrétumokat egyelőre nem tudok mondani, de ahhoz, hogy előrébb léphessünk a tabellán szükségünk van új játékosokra – árulta el Kovács László a Nyírmeggyes trénere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában