Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2023.02.17. 22:39

Rafal Makowski fantasztikus találata döntött

A Kisvárda Master Good 2–1-re győzte le az Újpest csapatát

Rafal Makowski (9) lett a meccs hőse

Fotó: kisvardafc.hu

A Ferencváros elleni döntetlent követően túl sok ideje nem maradt a pihenésre, valamint a rehabilitációra a Kisvárda Master Good csapatának, hiszen pénteken újra pályára lépett a gárda, mégpedig az Újpest ellenében. A felek tizennegyedik alkalommal feszültek egymásnak az első osztályban, s habár eredetileg idegenben kellett volna lejátszani ezt a meccset, ám az október 1-jei összecsapásnak felcserélték a pályaválasztói jogát. Bohdan Melnik után Hej Viktor lett a klub második olyan játékosa, aki kisvárdai színekben szerepelve elérte a 100. élvonalbeli mérkőzést. A huszonhét éves jobbhátvéd 2016 óta játszik a Rétközben.

Mindkét csapat a biztonságra törekedett, így a mérkőzés eleje nem éppen a helyzetektől volt hangos, mígnem a félidő derekán, a többet próbálkozó vendég egylet szerzett gólt, de les miatt azt a VAR érvénytelenítette. Nem sokkal később ellenben egy pontrúgás után Kovacic megszerezte első kisvárdai gólját, így előnybe került Török László alakulata.

A nagyszünetet követően azonnal egalizált az Újpest, a csereként pályára lépő Simon Krisztián tanítani valóan fejezett be egy kontrát, lényegében első labdaérintéséből a kapuba találva. Aztán jött az ötvenkettedik perc, amelynek történéseit nagy valószínűséggel még a jövő hét közepén is láthatjuk majd a különböző összefoglalókban: Navratil kapott egy szenzációs indítást, ám az újpestiek kapusa remekül érkezett, becsúszva szerelt, pechjére a játékszer Makowski elé került, aki bő negyven méterről igazítás nélkül ívelt a háló jobb oldalába.

A vezetés megszerzését követően a szabolcsi alakulat visszább húzódott, ez egy kissé rányomta a bélyegét a folytatásra, s habár akadtak még helyzetek, de az eredmény már nem változott, így a Kisvárda 2022. november 5-e óta az első győzelmét szerezte, amellyel ismételten csak visszakerült a tabella dobogójára.

Labdarúgás: NB I., 20. forduló
Kisvárda Master Good–Újpest FC 2–1 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1890 néző, v.: Rúsz (Szécsényi, Horváth).
Kisvárda: Hindrich – Hej, Kovacic, Széles, Leoni (Kravcsenko, 90.), Ötvös (Melnik, 74.), Karabeljov, Ilievszki (Navratil, a szünetben), Makowski, Camaj (Vida, 73.), Mesanovic (Szpaszics, 94.). Vezetőedző: Török László.
Újpest: Nikolics – Pauljevic, Diaby, Hall, Antonov, Onovo, Jakobi, Varga (Simon, a szünetben), Szabó (Gouré, a szünetben), Csoboth (Borello, 79.), Mudrinszki. Vezetőedző: Milos Kruscsics.
Gól: Kovacic (35.), Makowski (52.), illetve Simon (46.).

Percek, események

21. perc: Nemanja Antonov bal oldali beadását pár lépésről, középről Ognjen Mudrinszki a kapusba vágja, a kipattanót Szabó Bálint meg az ötösről a kapuba, de les, amit a VAR is megerősít.
35. perc: Driton Camaj bal oldali szögletét kissé balról, ötről kapura fejeli az Abdoulaye Diabyt megelőző Széles Imre, balra vetődve Djordje Nikolics hatalmasat véd, de Branko Pauljevics a kapu elől odarúgja a labdát Dominik Kovacichoz, aki jobbal a léc alá talál négy méterről, középről, 1–0.
46. perc: A szünetben beálló Simon Krisztián kissé jobbról, tizenhárom méterről jobbal a jobb alsóba lő Csoboth Kevin középről érkező passza után, a becsúszó Ötvös Bence mellett, 1–1.
52. perc: Djordje Nikolics elrúgja a labdát a Janisz Karabeljov indította Jaroszlav Navrátil elől a tizenhatoson kívül, Rafal Makowski meg jobbal az üres kapu jobb alsó sarkába íveli a labdát kissé jobbról, közel negyven méterről, 2–1. 

Mesterszemmel

Török László: – Az első félidőben kissé kapkodva és idegesen játszottunk, megvolt a stresszfaktor, sok hibát követtünk el, nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. Nehezen szabadultunk a mérkőzés legelején az Újpest szorításából, amikor pedig kijöttünk, akkor rendre eladtuk a labdát. Pozitívum, hogy megvolt bennünk a tartás, ahogyan telt az idő, úgy jöttek a ránk jellemző kisvárdai támadások. Két szép gólt szereztünk, az első találatot megelőző szituációt rengetegszer gyakoroltuk, a második, Makowski negyvennégy méteres tekerése pedig valószínűleg a forduló gólja lesz. A kettő között Simon Krisztián egalizált, sajnos egy nagyon nagy egyéni hibából lőtt a hálónkba, hidegzuhanyként ért minket az egyenlítés, de jól mutatja a csapat erejét, hogy ez nem tört meg minket. Visszatérve a stresszhelyzetre, erről már beszéltünk a fordulót megelőzően is, hogy a Fradin kívül senki sincs biztonságban, így mindenki próbál előremenekülni. Számunkra is minden mérkőzés menekülés a győzelembe.

Milos Kruscsics: – Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Kisvárdának a ma esti győzelemhez. A hazai csapat az első félidőben elsősorban hosszú beadásokkal, átívelésekkel és rögzített helyzetekkel próbált meg előnyhöz jutni, de úgy érzem, hogy az első harminc percben az Újpest tartotta ellenőrzése alatt a mérkőzést. Egy-két veszélyes helyzetet ki is dolgoztunk, de gólt nem szereztünk belőlük. A második félidőben átálltunk egy két csatáros rendszerre, Simon Krisztián szinte rögtön a pályára lépését követően gólt lőtt, így egyenlítettünk. Az az igazság, hogy nagyon sok mérkőzést játszottunk az elmúlt napokban, múlt csütörtök óta ez már a harmadik összecsapásunk. Úgyhogy most regenerálódnunk kell, és ezután pedig felkészülni a Kecskemét elleni találkozóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában