Atlétika

2023.03.02. 12:06

Bakosi Péter Eb-n képviseli Magyarországot

A Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója, Bakosi Péter egyéni csúccsal szeretne az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság döntőjébe jutni.

Bakosi Péter az országos bajnokságon közel járt ahhoz, hogy átugorja az áhított magasságot

Fotó: Mán László

Csütörtökön megkezdődött az év legfontosabb fedett pályás atlétikai versenye, az isztambuli Európa-bajnokság. 
Az utóbbi hetekben a földrengések miatt hallhattunk Törökországról, a katasztrófa után a kontinensviadal megrendezése is kérdéses volt, ám a szervezők nem léptek vissza, sőt, elmondásuk szerint a ez reményt is adhat a törököknek ebben a nehéz időben.

A földmozgás nem érte el a fővárost, így közvetlen jele nincs az elmúlt hetek pusztításának, de a hírek szerint a szórakoztató elemeket minimálisra csökkentik a versenyen, vagyis tényleg a sport lesz a középpontban.

Magyarországot 16 atléta képviseli, köztük van a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója, Bakosi Péter is, aki Prága és Belgrád után a harmadik fedett pályás Eb-jére készül. A mieink kedd reggel utaztak el, a 29 éves nyíregyházi sportolónak a pénteki selejtezőben lesz először jelenése.

– A szállodáról, az ételekről nem tudok rosszat mondani, a pálya is jó, új borítást kapott – mondta el Bakosi Péter, aki már Törökországból válaszolt a kérdéseinkre. – A csarnok befogadó képessége kisebb az eddigieknél. Összességében más ez az Eb, mint a korábbiak, de biztosan hangulatos lesz.

Peti szerdán és csütörtökön is a helyszínen edzett, de délutántól már csak az edzőpályát használhatják a sportolók. Mint mondja, verseny előtt nem szerveznek városnézést, egyelőre a készülődés és a pihenés van a középpontban.

A férfi magasugrók versenyében tizennyolcan kvalifikáltak, közülük nyolcan juthatnak be a vasárnapi döntőbe. Reményeink szerint a Sportcentrum friss országos bajnoka is közöttük lesz – ehhez valószínűleg meg kell döntenie a 222 centis egyéni legjobbját.

– Azzal a céllal utaztam ide, hogy az eddigi legjobb fedett pályás Európa-bajnokságomat nyújtsam – fogalmazott Bakosi Péter. – Ezt helyezésre és centire is értem. Szeretnék 223 centimétert ugrani, ami remélem, elég lesz a döntőhöz. A szezonban összeszedtem egy betegséget, amivel elég sokáig küzdöttem, örültem, hogy egyáltalán versenyezhettem az országos bajnokságon. Most úgy érzem, hogy már meggyógyultam és a betegség nem fog hátráltatni.

Az Európa-bajnokság magyar versenyzői

Férfiak. 60 m: Illovszky Dominik. 800 m: Vindics Balázs. 60 m gát: Eszes Dániel, Szeles Bálint. Magasugrás: Bakosi Péter. Távolugrás: Pap Kristóf. Nők. 60 m: Csóti Jusztina, Takács Boglárka. 800 m: Bartha-Kéri Bianka. 3000 m: Böhm Lilla. 60 m gát: Kerekes Gréta, Tóth Anna. Rúdugrás: Klekner Hanga. Távolugrás: Lesti Diana. Súlylökés: Márton Anita. Ötpróba: Krizsán Xénia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában